adscode

Öğretmenler yeni nesil eğitime hazır

Doğa Okulları, yaratıcı öğretmenler ve eğitimcilere destek vermek amacıyla Vitamin ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle “Yeni Nesil Eğitim Konferansı” nın bu yıl 6. sını düzenledi.

Öğretmenler yeni nesil eğitime hazır
Eğitim Vitrini
Doğa Okulları, yaratıcı öğretmenler ve eğitimcilere destek vermek amacıyla Vitamin ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle “Yeni Nesil Eğitim Konferansı” nın bu yıl 6. sını düzenledi. ‘Eğitimde Değişim Hareketi’ platformu olarak gerçekleştirilen konferansta ezber bozan eğitim yaklaşımları ele alındı. Konferansın sonunda, tüm Türkiye’den yeni nesil eğitime katkı sağlayacak özgün projeler sunan öğretmenler ödüllendirildi.

Doğa Okulları, ezberci anlayışı değiştirmek ve bugünün değil yarının eğitimini sunmaya hazır, 21. yüzyıla entegre eğitim dünyasında yenilikçi yaklaşımları yaygınlaştırabilmek amacıyla “6. Yeni Nesil Eğitim Konferansı”nı düzenledi. 2010 yılından bu yana ‘Yeni Nesil Eğitim’ anlayışını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan konferans, bu yıl 6. kez gerçekleştirildi.  

PROFESYONEL İSİMLER BİR ARADA
Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten’in açılış konuşması ile başlayan konferansta alanında uzman önemli isimler sunumlarıyla öğretmenlerin vizyonlarına farklı bakış açıları kattı. Bugünün değil yarının eğitimiyle, 15-20 yıl sonrasına hazır insanlar yetiştirdiklerini belirten Çelikten: “ Eğitim her zaman gelecekle ilgili bir konu olmuştur. Bu yüzden eğitiminin değişimini iyi yönetmek gerekli.  Teknoloji ve sosyoloji değişiyor. Bu kavramlar eğitimle birebir alakalı.  Teknolojiye hâkim sosyal yönü güçlü bireyler yetiştirmek bizim en büyük amacımız. Bu yüzden geleceği doğru anlayıp yorumlayarak “yeni nesil eğitim” anlayışını başarıyla ortaya koyuyoruz” dedi. 

DÜNYA DÜZENİNE EĞİTİM YÖN VERİYOR 
Türkiye’nin ve dünyanın önemli araştırmacıları arasında yerini alan University of Oxford, CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan; yeni insan neslinin neye dönüşeceğinin çok iyi araştırılması gerektiğini belirterek eğitimin ideolojik ve siyasi kavramlarla ilişkilerine değindi. Başta terör olmak üzere dünyayı tehdit eden ayrımcı görüşlerle, doğru eğitim metotları sayesinde baş edilebileceğini dile getiren Prof. Dr. Arıboğan; “Eğitim, dünyada vatandaş üretme aracı haline gelmiştir. 21. yüzyılın en önemli hedefi budur. Bugün dünyada yaşanan olumsuzluklar da kötü ve iyi yönetilmemiş bir eğitimin sonucudur. Bu yüzden sınırları belli ama doğru eğitim ile yeni insan nesli yetiştirilmelidir. Tüm dünyada barış ancak böyle sağlanır” dedi. 
 
EĞİTİMDE SEVGİ EKSİLİĞİNİN DÜZELTİLMESİ 
Bir diğer konuşmacı olarak sahneye çıkan akademisyen, eğitim bilimci ve yazar Dr. Özgür Bolat yaptığı sosyolojik araştırmalara dayalı sunumuyla büyük beğeni topladı. Aile içi, öğretmen, okul, iş dünyasına dair bireylerin ilişkilerini ayrı ayrı ele alan Dr. Bolat başarı ve mutluluk kavramlarının hangi bireyler için ne ifade ettiğini konumlandırdı. Dr. Bolat: “Eğitimde sevgi eksikliğinin düzeltilmesi gerekiyor. Otoriter ile büyüyen çocuk başarıya ulaşamaz. Ulaştığı şeyi başarı zanneder ancak mutlu olamaz. Çünkü her başarı sürdürülebilir bir mutluluk getirmez. Sadece para, kariyer, terfi kavramlarıyla yoğrulmuş başarı, bireyde sadece kaygı doğurur, kendini özünde değersiz görmesine yol açar ve bunu ileride çocuklarına da empoze eder” diyerek hem başarılı hem de mutlu bireyler yetiştirmenin kurallarını anlattı.  

İŞ DÜNYASI YENİ KUŞAKLARA HAZIR MI? 
Global iş dünyasının nabzını tutan Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan yaptığı konuşmada nasıl bir iş dünyasına bireyler hazırlandığını anlattı. Eğitimcilerin x-y-z kuşaklarına dair bilgilendiren Serdar Turan, ayrıca iş dünyasında bu kuşaklara dair nasıl bir atmosferin hâkim olduğun da değindi.  İş dünyasının yeni nesli hala tam olarak keşfedemediklerini belirten Serdar Turan; “ Global iş dünyasının çoğu hala eski kodlarda. Çünkü karşılarında hızla şekil değiştiren yeni nesil bireyler var. Bu nesiller beynin iki bölümünü de apayrı şekillerde kullanmayı başarıyor. Her şeyden önemlisi çok sık iş değiştiriyorlar. Teknoloji aletlerinin bir uzuvları gibi kullanmayı başaran bu nesil bilgiye anında erişip daha fazlasını istiyor. Bu yüzden eğitim hayatlarında da sürekli deneyimleyen, becerilerini ve yetkinliklerini ön plana çıkaracak sistemle öğrenim görmek istiyorlar” dedi. 

EN YARATICI PROJELER SEÇİLDİ
Konferans kapsamında anaokul, ilköğretim ve ortaöğretimde yaratıcı, sıra dışı ve eğitsel uygulamaları olan öğretmenlerin projeleriyle katıldığı konferansa proje sunum hakkı kazanan öğretmenler de açıklandı. Proje sunum hakkı kazanan öğretmenlerin ödülleri de konferansın sonunda düzenlenen törende takdim edildi. 

EĞİTİMDE DEĞİŞİM HAREKETİ HAKKINDA
Ezberi bir kenara bırakan, sorgulayan, analiz eden, eleştiren ve sentezleyen bir anlayışı temsil eden Eğitimde Değişim Hareketi, bizzat öğretmenler tarafından oluşturulan projeler yoluyla modern eğitim tekniklerini ve yeni nesil eğitim anlayışını tüm Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Bu anlayışla özgün, yaratıcı ve fark yaratan her türlü projenin sergilenmesine olanak sağlayarak eğitim gönüllülerini bir araya getiren Eğitimde Değişim Hareketi, bilgi alışverişini sağlayan ayrıcalıklı bir eğitim platformu olma özelliğine sahip.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)