adscode
adscode

Öğretmenlere 4 yılda bir performans sınavı

Öğretmenlerin performans değerlendirmesini geçen yıl okul müdürlerine yaptırdığı için tartışmalara neden olan MEB, eleştirilerin ardında, bu yıl değerlendirme yapmama kararı aldı.

Öğretmenlere 4 yılda bir performans sınavı
Eğitim
Öğretmenlere yönelik performans değerlendirmesini geçen yıl okul müdürlerine yaptırdığı için tartışmalara neden olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eleştirilerin ardından yeni siteme geçeceğini açıklayarak, bu yıl değerlendirme yapmama kararı aldı.

MEB, öğretmenler için 4 yılda bir sınav ile okul müdürü, meslektaş, öğrenci ve veli gibi unsurların da yer aldığı zorunlu performans değerlendirmesi sistemi hazırlıklarını başlattı.

MEB, okullarda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere geçen yıl okul müdürlerine yaptırdığı performans değerlendirmesine gelen eleştiriler üzerine yeni bir adım attı. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü, bütün okullara gönderilen resmi yazı ve Bakan İsmet Yılmaz’ın onayıyla bu yıl performans değerlendirmesi gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu. MEB’in yeni sisteminin ayrıntıları ise eğitim sendikalarının tümünün tepkisine neden olan Öğretmen Strateji Belgesi’nde yer almıştı. 

Geri bildirim vurgusu

Bakanlığın 2018 sonuna kadar hukuki ve idari alt yapısının tamamlanmasını planladığı, “zorunlu performans sistemi”nde öğretmenler sadece müdürler yerine farklı unsurların görüşleri alınarak değerlendirilecek. Bu kapsamda MEB, “okul müdürü, meslektaş, öğrenci ve veli gibi öğretmene en doğru ve objektif geri bildirim sağlayabilecek kimselerin de değerlendirmeye katıldığı, çoklu veri kaynağına dayanan ve Öğretmen Yeterlikleri’nin temel alındığı bir performans değerlendirme sistemi” oluşturacak. Bu yeni değerlendirme sistemi öğretmenlerin kariyer planlamasında, terfi, hizmet puanının hesaplanması, görevde yükselmesinde ve ödüllendirme gibi konularda da belirleyici olacak. 

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)