adscode
adscode

Öğretmenleri nankörlükle suçladı

Öğretmenleri nankörlükle suçlayan Ahmet Maranki "İstifa etsinler, daha güzel bir iş bulsunlar bence ülkeyi terk etsinler.." dedi. Gelen tepkiler sonrasında tweetini sildi.

Öğretmenleri nankörlükle suçladı
Eğitim
Güncelleme : 22-Sep-22 18:33

Ahmet Maranki, ''Ek ders ve diğer ücretlerle 10-15.000 TL aralığında maaş alan başta öğretmenler hâlâ nankörlük edip bu ülkede yaşamak zor geliyorsa görevlerinden istifa etsinler daha güzel bir iş bulsunlar bence ülkeyi terk etsinler..! Çocuklarımız Bu para gözlülerden kurtulur hiç olmazsa'' ifadelerini kullandı.

Maranki'nin gelen tepkiler sonrasında tweetini sildi.

Resim

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da Maranki'ye tepki gösterdi.  Koncuk, "Doktorlardan sonra sıra öğretmenlere gelmiş, anlaşılan! Senin aylık gelirin ne kadar, birader? 4 kişilik bir ailenin, asgari geçim sınırının 20 bin TL’yi geçtiğinden, büyükşehirlerde öğretmenlerin, gelirine uygun kiralık ev bile bulmakta, ne kadar zorlandığından haberdar mısın?'' dedi.

Eğitim sendikalarından gelen tepkiler ise şöyle:

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Had bilmek” ve “Ar etmek” erdemdir.. Ama sanırım bazıları için (ne şekilde olursa olsun) şöhretin getireceği rant iştahı, “erdemli” olmaya baskın geliyor. Başta kamu çalışanları olmak üzere, insanımızın ne yaşadığından, hangi sıkıntılarla boğuştuğundan ve ülkenin ekonomik koşullarından bihaber şekilde, kendi konforlu dünyasından toplumu izleyen bu hadsizliğe ve arsızlığa YUH diyorum! Böylesine çapsız ve terbiyeden yoksun bir anlayışın sahibini özür dilemeye çağırmayı da gereksizlik olarak görüyorum. Kimsenin şüphesi olmasın; öğretmenlerimiz, böylesi “had bilmezlerden” de bu ülkeyi kurtarmak için var gücüyle gayret ortaya koymaya devam edecektir."

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay: "Bin bir fedakarlıkla mesleklerini icra eden geleceğin mimarı öğretmenlere “nankör” diyen akİT yazarı sözde Prof Maranki hadsizi için, bizzat Twitter hesabındaki sözlerle seslenmek yerinde olacaktır;“Çok söz aptallara ve ahmaklara söylenir.”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)