adscode

'Öğretmenlerimiz kan ağlıyor'

İl emrinin kaldırılmasıyla ailelerinden kopan öğretmenler isyan etti. Egitim Ajansı olarak ailesinden uzak kalan mağdur öğretmenlerin sesi oluyoruz. İşte sizden gelenler:

'Öğretmenlerimiz kan ağlıyor'
Haberler
"Bugün, terörün şehitlerimizle parçaladığı ailelere M.E.B. nın parçaladığı binlerce aile eklenmiştir. Ailelerinden uzak binlerce öğretmen atanmaları için gerekli şartlara sahip olmalarına ve atanmak istedikleri şehirlerdeki kadro açıklarına rağmen göz göre göre çocuklarından eşlerinden ve ailelerinden zorla ayrı tutulmaktadırlar. Anayasa nın güvencesi altındaki kutsal Türk aile bütünlüğü ufak çıkarlar uğruna yerle bir edilmektedir. Binlerce çocuk annesinden ayrılmaya zorlanıp, binlerce öğretmenin ise gözünden yaşlar akarak çocuğunu düşünürken başka çocukları eğitmesi beklenebilir mi? Bu vahşetin ta kendisi değil midir? Kaldırılan il emri bir katliamdır, ve bu acının bir an önce önlenmesi gerekmektedir. Binlerce öğretmen ve aileleri kadın-erkek genç ve yaşlı bu geceden itibaren şu an bu topraklarda göz yaşlarını tutamamaktadırlar. Yarından itibaren sendikalar sendika olabildikleri ölçüde eylemlere hazırlanmaktadırlar. Kamuoyumuzu da bu acının dinmesi yönünde duyarlı olmaya ve tüm medyamızı halka kulak vermeye davet ediyoruz.
 Saygılarımızla..."

*******

"Sayın Yetkili, Bir buçuk sene önce evlendik, evlendiğimiz dönemde eşimin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sınıf öğretmeni olarak Ağrı'ya atandı. Ben ise Batı'da çakılı bir devlet kurumunda çalışıyorum. Bu sene eş durumunda tayin istedik fakat 4+4+4 eğitim sistemi yüzünden Türkiye genelinde norm kadro fazlalığından dolayı kadro verilmedi ve eşim bu sene yanıma gelemiyor.. Bizim gibi mağdur durumda kalan bir çok öğretmen arkadaşlarımız var, sağlık sorunları yaşayan, yıllardır ayrı kalanlar, buna benzer bi çok sorunlarla karşı karşıya kalan eğitmenlerimiz kan ağlıyor. Tüm eğitmenler dünden beri her bi tarafa baskı var böyle adaletsizlik olmazki.. Yıllardır İl emri varken neden bu sene il emri kaldırıldı? biz ne zamana kadar ayrı kalacağız? ne zaman bi araya geleceğiz? hep bunları düşünmekten inanın huzurumuz kalmadı ve eşimle sürekli tartışıyoruz.. iş mi düşünecez? huzur mu? hadi istifa etsin ülkemizin şartları çok ağır, bu ülkede sosyal güvencemiz mi var? neye güvenerek hareket edecez.. kanunda "aile bübütünlüğü korumaktır" maddesi var neden bunları göz önüne alınmıyor.. Bir bakıyoruz gaziantepte bomba patlamış, peşinden terör, arkasında tekrar terör.. patır patır insan gidiyor.. nasıl memlekette yaşıyoruz.. imkanım olsa bu ülkeden kaçmak isterdim, böyle ülkede hiç bi şeye yaşamaya haketmiyoruz.. adaletin olmadığı yerde dik durmaya, hayal etmeye, yaşam sevincimizi sokaklara dökmeye duygumuz yok.. Sizlerle paylaşmak istedim, eşler bi araya gelsin.. huzurumuza kavuşalım.."

********

"Abbas Bey  , 7 yıldır Şırnak'ta  sınıf öğretmeni olarak  görev yapmaktayım.
Eşim İstanbul'da çalışıyor ve eş durumunda her yıl en fazla açılan illerden birisi olan İstanbul'a  bile sıfır kontenjan  ayırdılar. 
Türkiye genelinde sınıfçılara sadece 10 ile kontenjan verilmiştir. Bunların da çoğu doğu illeridir. 
İl emri kalktığı için ailelerimizin yanına gitmemiz imkansız. Bize ücretsiz izin alabileceğimizi söylüyorlar. Bu hangi hukuk sistemine sığar. Çalışma hakkımızı elimizden alıyorlar. 
ABBAS BEY SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUZ."

********


"Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL, Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN,Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’e Açık Mektup:
Bizler; sizi ve gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenleriz. Eğitimdeki her türlü değişiklik ancak ve yalnız bizim çalışma aşkımızla, uyum becerimizle ve fedakarlığımızla başarıya kavuşur, reforma dönüşür.
Eğitim sistemine ve teşkilat yapısına dair değişikliklerde fedakarlık payı hep bize düştü, ne yazık ki bedel ödeyen hep biz olduk. Ödediğimiz bedel sağlığımız, ailemiz ve geleceğimiz olmasaydı ve başka bir yol kalsaydı sizi bu ilanla da rahatsız etmezdik. Ancak, PERİŞANIZ!
Getirilen zorunlu hizmet affı yüksek KPSS puanlarımıza rağmen bizi Doğuya çakılı kıldı. Hele sınıf öğretmenleri yeni sistem ile doğuda bile norm fazlasıdır. Emekliliğe kadar bekar, ebedi sürgündür!
Öğretmenin eşine ve çocuğuna kavuşması artık puana, kontenjana tabidir, yani İMKANSIZA endekslidir. Bize “eşin senin yanına gelsin” denmekte, eşimizin ne iş yaptığını, çocuğumuzun okulunu, tedavilerini, geçim durumumuzu soran yoktur!
Ailesini özleyen “ücretsiz izin alsın” açılımı pek çok meslektaşımızı işinden ve aşından edecek bir yaklaşımdır. Eşi ve ailesi tarafından istifaya zorlanan öğretmenlerin çoğu kadındır. Binlerce kilometre öteden bir evliliği yürütmek, internet başında çocuğuna mama yedirmek, onları yalnızca bayramlarda koklamak bizi perişan etmektedir.Erciş ve Van depreminden mağdur olan öğretmenlerin yer değiştirme talepleri “giderseniz kimse kalmaz” mantığıyla reddedilmiştir. Bakanımızın “sabredin, eylülde gidin” sözü unutulmuştur. 
Ülkemizin vizyonu ve bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda kendimizi geliştirmek, lisansüstü eğitim almak isterken “çalıştığın köyde, ilçende eğitim al” dercesine eğitim özründen yer değiştirme hakkımız kaldırılmıştır.
Bizler, sınıflarındaki çocukları kendi çocuklarından ayırt etmeden fedakarca çalışan öğretmenleriz. Memuru olmaktan onur duyduğumuz devletle mahkemeleşmek, kendi aramızda kimin daha mağdur olduğunu tartışmak, yarışmak da istemiyoruz. Yoğun gündeminize, bekleyen reformların ağır sorumluluklarına rağmen sizden çok fazla bir şey istemiyoruz. Bize emanet edilen çocuklara verdiğimiz karşılıksız sevgiyi kendi çocuklarımıza da verebilmek, akşamları soframıza ailemizle birlikte oturmak gibi basit ama insani taleplerimiz var. Kaldırılan İL VE İLÇE EMRİNİ geri vererek, hem bizi hem de ailelerimizi mutlu edeceksiniz.
Biz öğretmenler, atandığımız bölgedeki uzun çalışma sürelerimizin takdir edildiğini görmek, eğitimimizi sürdürmek, mesai arkadaşımızı, öğrencimizi, sağlığımızı kaybettiğimiz deprem bölgesinden tayin olmak isterken de şımarıklık ettiğimizi düşünmüyoruz. 
BİZ SİZDEN VAADETTİĞİNİZ VE ANAYASAMIZIN GÜVENCESİNDEKİ ADALETİ İSTİYORUZ. Çünkü “Allah adaletli davrananları sever.” (Maide 42)Saygılarımızla Arz Ederiz…"

*******

"sevgili ABBAS GÜÇLÜ 
6 yıllık öğretmenim urfada çalışıyorum(4 yıl köy+2 yıl ilçe merkezi müdür yetlikilik,müdür ardımcılığı,müdür vekilliği,şube müdürlüü yaptım.)).ağrının patnos ilçesine tayin isteyeceğim eşim şubat2012 ataması okul öncesi öğretmeni ama ne yazıkkş arıda sınıf öğretmeni ihtiyacı yokmuş.lütfen bu konuda yardımcı olun.eyleme mutlaka geliyoruz 29 unda ankaradayız.saygılarımla."

*******
"Sevgili Abbas GÜÇLÜSizi bu güne kadar yazmış olduğunuz ülke gündemiyle alakalı gerçekçi yazılarınız için tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.Ben doğu anadoluda 4 senedir çalışan bir sınıf öğretmeniyim. Evliyim. Allah bağışlarsa bir çocuğum var. Bakanlığın bu gün açıkladığı özür grubu atamalarında eşimin tayin olduğu denizli ilinde hiç bir sınıf öğretmenine ihtiyaç yoktur kararı çıktı. Sadece Denizli değil Türkiye de sadece 7 ilde ihtiyaç vardır kararı çıktı. Bu durumda ben ve benim gibi binlerce meslektaşım eşinden ve çocuğundan ayrı kalmak zorunda kaldı. Sizden bu durumu yazılarınızla gündeme taşımanızı , sesimizi duyurmamızda bize yardımcı olmanızı rica ediyor ve size güveniyorum.SAYGILARIMLA"
********
Bir öğretmenin oğlu beşten geriye saymayı nasıl öğrendi?
"Yaklaşık 10 yıldır öğretmen olarak çalışıyorum eşim de öğretmen .Bu mesleğe severek isteyerek onur duyarak atandık,görev yaptık.
Hizmet verdiğimiz öğrencileri kendi çocuklarımızdan ayırmadık.Yeri geldi elektriksiz kaldık ailelerimizle iletişim kuramadık yeri geldi köy yolları kapalı kaldı ulaşamadık sevdiklerimize,imamın polisin askerin olmadığı köylerde çalıştık.Lastik pabuçlarının içinde ıslak üşüyen ayaklarını bir köy okulunda sobayı yakıp avuçlarımın arasına alıp ısıttığım öğrencilerim oldu.Sonra evlendik çoluk çocuk...nihayet eşimin memlekete yakın bir yere tayini çıktı ,istedikki artık çoluk çocuğumuz dedesini nenesini hısım akrabasını tanısın bilsin bayramdan bayrama değil daha sık görsün...gel gelelim benim bir sını f öğretmeni olarak eşimin bulunduğu ile tayinim özür grubu ataması ki Anayasl bir haktır ailenin bütünlüğü,çıkmadı...Gerekçesi illerde bulunan norm fazlası öğretmenler.Bu benim suçum mudur yoksa icra makamında bulunan bu sorunları öncesinden görüp planlamayı yapacak olanların mı ? Evimi eşyamı topladım yeni görev yerimde ev tuttum taşıdım.Ama eşimin çoluk çocuğumun bayramda iki gözü iki çeşme! Şimdi bana deniliyor ki ya ücretsiz izin al eşinin yanına git, ya da sen başka bir ilde eşin başka bir ilde çalışın...Allahtan reva mıdır bu? Akıllı tahtalar modern sınıflar var ,ama öğretmende MORAL yok kalmadı!Suriyeli sığınmacı sayısı bugün 74112 ,harcanan para 300 milyon tl ,ama bu ülkede bizim bir mülteci kadar da mı değerimiz yok.Daha öncesinde il emri ataması vardı öğretmen özür grubundan gider il emrinde bekler norm açılınca görevine başlar bu sürede özlük haklarına dokunulmazdı.Şimdi ise bu hak da bazı illerdeki yoğun norm fazlalığı ; gerekçesi ile kaldırıldı.Bu suistimal edilmiş olsa bile bunun faturası neden tüm öğretmenlere ödetiliyor.
         Evet bu ülkede terör var,annelerin göz yaşları,evlat acısı,trafik kazası,sahte çek,çevre kirliliği,kirli siyaset,adam kayırmacılık,ama bir ümit te var hala benim gözlerimde tebeşir tutan ellerimde...Bunun için eğitimciyim,benim varlık sebebim...         Oğlum Kerem.. dört yaşında...beşten geriye doğru saymayı babasının geleceği günle ri her akşam yatmadan önce o minik parmaklarını bir bir kapayarak öğrendi..Daha kaç tane beş saysın siz söyleyin söyleyin...
Artık biri sesimizi duysun ne olur Allah aşkına..."

********

"Kars Alpaslan Anadolu Lisesinde Görsel Sanatlar-Resim öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Eş durumu için tayinimi İzmir'e istedim. Başvurum tüm kurumlarca onaylandı. Fakat hiç hesapta olmayacak bir şekildeİzmir'e bir tane bile Görsel Sanatlar öğretmeni kontenjani açılmadı. Merkezde fazlalık olduğu için merkez olmayan ilçelerde boş kontenjanlar tercih için açılmadı. Merkezdeki fazla normu zaten uzak ilçeye gönderemeyecekler ve ilçelerdeki açık doldurulamayacak. Gecen yıllara baktığımda ki son Aralık eş durumu atamasında bile 60 tanekadro açılmışken şimdi hiç açılmaması benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. 1,5 yıldır eşimden ayrıyım bir sene daha ayrı olacağımı bilmek ve hatta seneye bile atama olup olmayacağını bilmeden yaşamak ailemiz için büyük travma. Bakanlığın bu en dogal hakkımız olan eş atamasındaki mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz. 
Boş kadrolarda ücretli öğretmen çalıştırırlarsa bizim hakkımızı kim ödeyecek? Eşimden daha fazla ayrı kalmak istemiyorum, yuvamı kurmak onunla aynı evi paylaşmak istiyorum. Tüm şartları sağlamamıza rağmenmilli egitimin bu yaptıgı Somalideki insanları aç kalmaya mahkum etmekten farksız. Bizim sevgi açlığımız, bebek sahibi olma bir ev kurma hayallerimiz ne olacak? Lütfen bize yardım edin. Aile kurma hakkımızı elimizden almayın. Mağduriyetimizi herkesin bilmesini istiyorum, bu sonuçlanıncaya kadar da durmayacağım. Saygılarımı arzederim."


www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)