adscode
adscode

Öğretmenlerin aşılanma süreci Meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması için öğretmenlerin aşılanmasına ilişkin soru önergesi verdi.

Öğretmenlerin aşılanma süreci Meclis gündemine taşındı!
Eğitim

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesiyle 2 Mart 2021 tarihinde ülke genelinde çok sayıda okulda yüz yüze eğitime başlanmıştır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk 24 Şubat 2021 tarihinde yaptığı açıklamada öğretmenlerin aşılanmasına başlandığını ve ülke genelinde 1 milyon 249 bin öğretmenin aşılanacağını açıklamıştır. Aradan geçen süreçte köy okullarında görev yapan öğretmenlerin bir kısmına aşı uygulandığı öğrenilmiş, örgün öğretimde görev yapan öğretmenlerin aşılanmasına başlanmadığı anlaşılmıştır. Yüz yüze eğitime geri dönülmesiyle çok sayıda öğrenci ile iletişime geçen ve görevleri gereği öğrenciler ile sürekli temas halinde olan öğretmenlerimiz yüksek risk altındadır. Öğretmenlerimiz öğrenciler, meslektaşları ve aileleri ile aynı mekanları paylaşmakta, herhangi bir ortamda bulaşması muhtemel virüs sebebiyle öğrencilerin aileleri de dahil olmak üzere onlarca insanın sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Eğitimin bütün paydaşlarının korunması için öğretmenlerin aşılama hızının acilen artırılması gerekmekte, okullardaki bulaş riskinin minimize edilmesi beklenmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. 24 Şubat – 9 Mart 2021 döneminde Covid-19 aşısı uygulanan öğretmenlerimizin sayısını açıklar mısınız?
  2. 24 Şubat 2021 tarihinde öğretmenlerimizin aşı listelerinin Sağlık Bakanlığınca hazırlandığını açıklamıştınız. Söz konusu aşı listelerini açıklar mısınız?
  3. Aşı programlarının hazır olmasına rağmen öğretmenlerimizin aşılama hızının oldukça düşük olmasının sebepleri nelerdir?
  4. Öğretmenlerimizin aşı uygulamalarının tamamlanacağı tarihi açıklar mısınız?
  5. Yüz yüze eğitim uygulamasının başlangıcından itibaren Covid-19 bulaşına maruz kalan öğretmenlerimizin sayısını açıklar mısınız?
  6. Yüz yüze eğitim uygulamasının başlangıcından itibaren Covid-19 bulaşına maruz kalan öğrencilerimizin sayısını açıklar mısınız?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)