adscode
adscode

Öğretmenlerin emeği kazandı

YGS’de şampiyonluğu devlet okullarının almasını ‘özveri’ olarak yorumlayan eğitimciler “Öğrenciler de öğretmenler de kendini kanıtladı” dedi.

Öğretmenlerin emeği kazandı
Eğitim ajansı TV
Üniversite giriş için ilk adım olan ve yaklaşık 2 milyon adayın girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarında, devlet okulları büyük başarı elde etti. Uzmanlar, özel okullara oranla kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen YGS'de 180 puan ve üzeri başarı sıralamasında ilk 4'te yer alan devlet okullarının bu başarısını gurur verici şeklinde yorumladı. Eğitimciler "Başarının ardında devlet öğretmenlerinin özen ve kalitesi var" dedi.

Bu başarı tesadüf değil

- İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız: Her yıl olduğu gibi bu yıl da devlet okullarımızın YGS sınavında üstün bir başarı elde ettiğine şahit olduk. Geçmiş dönemlerde de devlet okullarındaki akademik başarı özel okullara oranla yüksekti. Devlet okullarımız kaliteli eğitimiyle her zaman bu başarıyı göstermekte. Fakat ben bu seneki başarının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Dershanelerin kapatılması sürecinde öğretmenlerin bu boşluğu kapatmak adına daha bir özenli daha bir dikkatli davrandığını gözlemledim. Bu süreçte okullarda yapısal değişiklik olmadı ama psikolojik olarak öğretmenler ve öğrenciler kendilerini kanıtladı.

- Eğitim Uzmanı Cihat Şener: Açıkçası özel okulların daha yüksek puan alacağını düşünüyordum ama yanıldım. Devlet okullarında öğrencilerine bu başarıyı yakalatan öğretmenleri kutlamak lazım. Çünkü özel okullarda, devlet okullarında olmayan birçok imkan var.

- Uğur Dershanesi Eğitim Koordinatörü Turgay Polat: Devlet liseleri her yıl hem birinci hem de kayda değer sonuçlar çıkarıyor. Ben genel olarak baktığımda matematik sonuçlarında düşüş bekliyordum fakat beklediğim olmadı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)