adscode
adscode

Öğretmenlerin Eş Durumu Atamaları Ocak'ta

Öğretmenlerin eş durumu atamaları Ocak'ta

Öğretmenlerin Eş Durumu Atamaları Ocak'ta
Eğitim
Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınmasının nedenleri arasında olduğu iddia edilen eğitim yılı içinde 'özür atamaları' bu yıl da yapılacak.
MEB yaptığı yazılı açıklamayla öğretmenlerin özür durumuna bağlı il içi ve iller arası yer değiştirmelerinin 2014 Ocak ayında yapılacağını bildirdi. Buna göre, öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık, eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliği başvuruları 2-8 Ocak 2014 tarihleri arasında alınacak. Başvuran öğretmenlerin eğitim kurumu tercihleri 13-17 Ocak tarihlerinde, yer değiştirme işlemleri ise 20-21 Ocak'ta sonuçlandırılacak. Yer değişikliği yapan öğretmenler, ikinci dönemin başlangıcı olan 10 Şubat 2014 tarihinde yeni görev yerlerinde ders başı yapacak.

Yasa üçüncü kez deliniyor

Özellikle ailelerinden uzakta görev yapan öğretmenler açısından müjdeli bir gelişme olarak yorumlanan atam işlemi eğitimin işleyişi açısından eleştirilen bir uygulama, Ortalama 30 bin, bazı yıllar daha fazla sayıda öğretmenin yer değişikliği ile sonuçlanan eğitim yılı içinde yapılan bu işlem milyonlarca öğrencinin ikinci döneme farklı öğretmenle başlamasına neden oluyor. Bu durumu göz önüne alan Milli Eğitim Bakanlığı, Ömer Dinçer'in bakanlığı döneminde yasayla uygulamayı engellemişti

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)