adscode
adscode

Öğretmenlerin yürüyüşüne biber gazlı müdahale: 6 gözaltı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın çağrısıyla Ankara’da buluşan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümesine polis engel oldu. Öğretmenlere biber gazı sıkan polis 6 kişiyi gözaltına aldı.

Öğretmenlerin yürüyüşüne biber gazlı müdahale: 6 gözaltı
Eğitim
Güncelleme : 31-Aug-22 16:34

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, kuruluşunun birinci yılında, asgari ücretin bile altına düşen ücretlere karşı Ankara’da bir araya geldi.

Düşük ücret, yasa dışı olmasına rağmen zorla yaptırılan 10 aylık sözleşmeler, güvencesizlik ve uzun mesailere karşı Türkiye’nin birçok yerinden gelen öğretmenler, TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi’nde buluştu. Buluşmaya KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri de katıldı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, üye sayılarının 4 bine dayandığını, faaliyet gösterdikleri il sayısının 60’ın üzerinde olduğunu kaydetti.

Kurumlarda "eksik, atanamamış, yetersiz" yaftası aldıklarını söyleyen Aksoy, “Bizim mücadelemiz bunu değiştirmekle başladı. Bakanlık özel kurumlarda kaç eğitimcinin çalıştığından bihaber. Bir dershanede öğretmenin 60 saat derse girdiğinden bihaber. Bakanlık ücretli öğretmenlerinin neye maruz kaldığından, kaç parayla çalıştığından bihaber” dedi. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Ozan Fındık da patron baskısı ve sömürüye karşı daha önce örgütsüz olduklarını belirterek, bu çaresizlik ve yalnızlık duygusunun o dönem sendikayı kurmalarına neden olduğunu söyledi. Fındık, bu sistemde ezilen öğretmenlerin pratik, fiili ve meşru mücadele hattını yaratmak zorunda olduklarını dile getirdi.

YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE

Buluşmanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek isteyen öğretmenlere karşı polis TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi’nin önünde barikat kurdu.

Engellemeye sloganlarla itiraz eden öğretmenler, yürümek için yola çıkınca polis biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından çok sayıda öğretmen etkilendi

Evrensel


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)