adscode
adscode

Okan Üniversitesi’nden yine bir ilk!

“İstanbul’daki ilk ve tek Gastronomi Yüksek Lisans Programı”

Okan Üniversitesi’nden yine bir ilk!
Üniversite
Türk Yükseköğrenim hayatında yeniliklerin öncüsü olan Okan Üniversitesi, geleceğin şef aşçılarını yetiştirecek olan gastronomi akademisyeni ihtiyacını karşılamak için İstanbul’un ilk ve tek Gastronomi Yüksek Lisans Programı’nı açtı. Gastronomi alanında birçok başarıya sahip Okan Üniversitesi’ndeki Gastronomi Yüksek Lisans Programı tezli ve tezsiz olarak yürütülecek. Programa sadece gastronomi lisans programı mezunları değil tüm lisans programlarından mezun olanlar katılabilecek. Öğrenciler, Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde 1000 metrekarelik alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük gastronomi uygulama mutfağı ve restoranı O’Mutfak’ta uygulama derslerine de katılacak.
 
Aynı  anda 100 öğrencinin eğitim görebildiği 1000 metrekarelik alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük gastronomi uygulama mutfağı ve restoranı O’Mutfak ile gastronomi alanında çığır açan Okan Üniversitesi, geleceğin şef aşçılarının yanı sıra bu aşçı adaylarına eğitim verecek akademik personeli  yetiştirmek amacıyla da farklı çalışmalar yürütüyor. İstanbul’daki ilk ve tek Gastronomi Yüksek Lisans Programı’nı açmaktan gurur duyduklarını belirten Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök, daha önceden gastronomi alanında İstanbul’da yüksek lisans programı olmadığı için bu alanda akademik kariyer sahibi olmak ve bilimsel araştırma yapmak isteyen gastronomi araştırmacıları ve geleceğin gastronomi akademisyenlerinin alan dışındaki başka bölümlerde yüksek lisans yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. İlkay Gök, “Okan Üniversitesi Gastronomi Yüksek Lisans Programı, konusunda uzman akademik kadrosuyla bu eksikliği gidermeyi hedefliyor. Aynı zamanda gastronomi alanında çalışan veya gastronomiye merak duyan diğer bölümlerin mezunları da kendilerini bu alanda geliştirme şansına sahip olacaklar” diye konuştu.
 
Tuzla Kampüsü’nde Gastronomi Yüksek Lisans Programı’nı hayata geçiren Okan Üniversitesi, Kadıköy Kampüsü’nde faaliyetlerini sürdüren Mutfak Sanatları Merkezi’nde de 18 yaşını dolduran ve gastronomiye gönül vermiş herkesin katılabileceği eğitim programlarıyla dikkat çekiyor. Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü’nün uzman akademisyenleri tarafından verilen “Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı”, kariyerine yeme-içme sektöründe profesyonel aşçı olarak devam etmek isteyenlere hitap ediyor. 18 yaşını aşmış tüm adayların başvurabildiği 8 aylık eğitimler gerçekleştiriliyor.
 
İngiltere ve İtalya’dan çift sertifika

 
“Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı”na katılan öğrenciler, ilk 4 ay boyunca yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimlere tabi tutuluyor. Programın ikinci 4 aylık periyodunda ise beş yıldızlı otellerde ve lüks restoranlarda zorunlu staj yapıyorlar. Eğitimin sonunda başarıyla mezun olan öğrenciler, İngiltere’de gastronomi alanında en ünlü ve başarılı üniversiteler arasında yer alan University of West London ile İtalya’nın en iyi aşçılık okulu olarak kabul edilen APICIUS International School of Hospitality’nin sertifikalarına sahip oluyorlar. West London, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in katıldığı etkinliklerdeki yeme-içme operasyonunu yürütmesiyle adından söz ettiriyor. Böylece Türkiye’de ilk kez iki farklı yabancı üniversitenin de sertifikasına sahip olan mezunlar, AB ülkelerinde de geçerli olan çift sertifikayla gastronomi alanında kariyerlerini en iyi şekilde geliştirme fırsatını yakalıyorlar.  Programla ilgili tüm detaylar msm.okan.edu.tr adresinde yer alıyor.
 
Mesleki Yeterlilik Sertifikası da veriyor
 

Okan Üniversitesi ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu arasında eğitim başta olmak üzere birçok farklı alanda işbirliği amacıyla imzalanan protokol kapsamında aşçılık mesleğini yapanlara yönelik “Profesyonel Aşçılık Mesleki Eğitim Sertifika Programları” düzenleniyor. Protokol kapsamında ayrıca, konferans, festival ve yarışma başta olmak üzere birçok etkinlikte de işbirliği yapılması hedefleniyor. Profesyonel Aşçılık Mesleki Eğitim Sertifika Programı, 8 hafta ve 8’er saatten oluşuyor. Program, istenildiği taktirde 8 güne de uyarlanabiliyor.
 
Gastronomi Bölümü ve Aşçılık Programı’nın başarıları
 
Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) tarafından düzenlenen 2. Yemek Yarışması’nın Ulusal Kategorisi’nde “Osmanlı Mutfağı” çalışmaları ile Altın Madalya kazandı. Okan Üniversitesi aynı yarışmada “En İyi Üniversite” ödülünün de sahibi oldu. Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından geçtiğimiz yıl “7 Bölge, 7 Lezzet” sloganıyla düzenlenen 2. Afyonkarahisar Ulusal Yemek Yarışması’na toplam 2’şer kişilik 5 ekip ile katılan Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencilerinden oluşan “Okan Gastronomi Ekibi”, 40 ekip arasından 3. olarak önemli bir başarıya daha imza attı. Bugüne kadar yemek yarışmalarında toplam 12 madalya kazanan Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Serra Çelikel ise üstün başarılarından dolayı TAFED tarafından “Genç Milli Aşçılar Takımı”na seçildi. Türkiye çapında 100 genç aşçının yer aldığı takıma katılan Çelikel, artık yarışmalara “Milli Aşçı” sıfatıyla katılıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)