adscode
adscode

Oktay Vural Genç Bakış'ta İlk Seçim Sınavını Verdi

SEÇİM MARATONUNDA GAZETECİLERİN KARŞINA ÇIKAN SİYASİLER GENÇ BAKIŞ'TA BU KEZ BİREBİR ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYORLAR. MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL DA DÜN GECE ÖĞRENCİLERİN KARŞISINDA İLK SEÇİM SINAVINI…

Oktay Vural Genç Bakış'ta İlk Seçim Sınavını Verdi
Programlar

SABANCI, MARMARA, IŞIK VE OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN EKİP YOĞUN VE AKILCI SORULARI İLE VURAL'I TERLETTİ.


İŞTE PROGRAMDAN SATIR BAŞLARI:

 

 

MHP’de kadın adayların sayısı neden az?

Diğer partiler gibi kota koymak istemiyoruz. Biz talepkarolduk, fakat talepte bulunan kadınlarımız olmadı.

 

BBP ve Saadet Partisi ile neden mutabakat kurulmadı?

Genel Başkanımız ilk başından beri ittifak düşünmüyoruz kapımız açık dedi. Herhangi bir müracaat olmadı. Biz insanlarımızı sandıkta ittifaka çağırıyoruz.

 

MHP'de aday olmayan vekiller

Sinan Oğan aday olmadı. Bir kişinin kendi iradesi ile aday olmamasını sorgulamak doğru değil. 

 

İşsizlik ve atanamayan öğretmenler hakkında

Muhakkak yükseköğrenimde hangi sektörler ilerleyecek ise benim ihtiyacım olacak bilgili insanları yetiştirmek lazım.  O kadar çarpık yapılanma var ki.

 

Seçmen neden MHP’ye oy vermeli? 

CHP cumhuriyetçi olarak ifade ediliyor. Peki üniter devlet  ile ilgili seçim beyannamesinde herhangi bir şey var mı?  Ak Parti İslami değerler diyor.Bu kadar haksızlık yapan bir partinin İslami değerler açısından ne kadar temsili oranı vardır. Terörü bir araç olarak kullananların barış talebi ne kadar I doğrudur.Bütün değerleri temsil eden tek parti MHP’dir.

 

MHP’nin seçim bildirgesini CHP’den ayıran özellikler

2011 seçimlerinde çiftçilerin ve köylülerin kullandığı girdilerde KDV ve ÖTV almayacağına ilişkin somut bir iddiamız vardı. Bir maaş ikramiye önerimiz vardı. MHP asgari geçim şartını baz aldı. 1400 TL asgari ücret ve bu eksende evi olmazsa 250 TL ev yardımı yapmayı taahhüt ediyor. Emeklilere 2 asgari ücret oranında net ikramiye vereceğiz.

 

MHP başka bir parti ile koalisyon kurar mı?

Sandığa girmeden sandıktan çıkmayı değerlendirmek doğru değildir. Biz tek başına iktidar Olmayı hedefliyoruz. 

 

HDP barajı aşabilir mi?

Ak Parti'nin tek başına iktidar olması mümkün değil. HDP'nin seçime parti olarak girmesi gerekiyordu. Bunun bir üst akıl tarafından dizayn edildiğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’de Çözüm süreci adı altında ele aldıkları konu terörün bitirilmesi değildir. Milli devlet, Üniter devle anayasa gibi bugün tartıştığımız konuları bu iki odak İmralı ve Kandil ekseninde müzakere ediyor. 

 

“Başkanlık sistemine kesinlikle karşıyız”

Başkanlık sistemine kesinlikle karşıyız.  Parlamenter sistemin güçlendirilmesinden yanayız. Bir kişinin seçim ile gelmiş olması parlamentonun üstünde bir irade olduğunu göstermez. Halkın seçmesi Cumhurbaşkanına ilave yetki mi veriyor? 

 

“Marmaray’ın ihalesini yapan ve kredisini bulan benim”

Ulaştırma Bakanlığım sırasında Marmaray’ın ihalesini yapan ve kredisini bulan benim. “Ecdadımızın projesini raflardan indirdim” dediği zaman herhalde bizi de kastediyor dedim. Ankara- İstanbul hızlı tren ihalesini yapan ve kredisini bulan biziz.Bizim zamanımızda körfez geçişi ihalesi ve 3. Köprü projesi bizim zamanımızda hazırlanmıştı.

 

MHP Seçim Vaatleri

-Üretemiyoruz. Türk ekonomisi ithalata bağımlı hala geldi. İşsizlik %11,3’e çıkmış. Genç işsizlik % 22, üniversitedeki işsizlik % 25’e çıkmış.

-Çiftçilerin ekim yapmasını ve onunla doymasını sağlamak gereklidir.  Gıda da dışa bağımlı olduk. Üretici birliklerinin oluşmasını muhakkak teşvik etmemiz lazım. Prim desteklemeleri devam edecektir.

-Kentsel dönüşümde yerleşim yeri sakinlerinin söz hakkı olacağına ilişkin net bir duruşumuz var. Mülkiyet hakkı çok önemli

-Uyuşturucu ve sigara yaşı 11’e düşmüş. Mehmet Aslan ile uyuşturucu ile mücadele konusunda bir kampanya oluşturduk.

-Hilal kart ile sosyal yardımlara muhtaç olanların hiç kimseye görünmeden bu hakkını alabileceği bir model. 

-Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını doğru bulmuyoruz. 

-Cem evlerine yardım konusunu bütçeye koyacağız.

-Yükseköğrenime giren her gencimize 10 bin TL yükseköğrenim kuponu vereceğiz

-Sosyal yenilik merkezleri, araştırma merkezleri yapmak lazım.

-Çocuk istismarı ve çocuk işçiliğine engel olacağız.

-Doğu – Batı ekseninde hızlı tren yollarını yapacağız.

-MHP entegrasyonu hedefleyen bir partidir. Fakiri az zengini az bir toplum yapısı ama topyekün kalkınan bir toplum yapısı.

 

“Kur’an-ı Kerim siyaset aracı olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez”

Kur’an-ı Kerim bütün Müslüman dünyasının kutsal kitabıdır. Bir siyaset aracı olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. 

 

"Kürtçe Ezan da mı yapacaksınız?"

Kürtçe Kur’an ne demek yani. Yani Kürtçe ezan da mı yapacaksınız? Böyle bir şey olabilir mi? Bu zihniye etnik kimlik siyaseti. 

 

“Yolsuzluğa bulaşanın mal varlığına el koyacağız” 

Hem haramdır, hem de ahlaki ve hukuki olarak reddetmemiz gerek. Muhafazakarım diyen iktidar yolsuzluk yaparak değerlere darbe vuruyor. Biz yolsuzluğa bulaşanın mal varlığına el koyacağız. Sayıştay raporlarının meclise gelmesini sağlayacağız. Meclis denetleyebilecek.

 

“Türkiye’de hakimler ve savcılar operasyona tabi tutuluyor, hepsi tehdit altında”

Türkiye’de hükümetin yaptığı yolsuzluğu takip edecek bir tane savcı, hakim yok. Hepsi tehdit altında. Çıkartılan yasalar demokratikleşmeyi değil otoriterleşmeyi, diktatörlüğe geçiş yasalarıdır. Kurumlara, mahkemelere güven kalmadı. İnsanlar konuşamıyor.Gazeteciler, medya.. Polis savcıyı, savcı hakimi tanımaz hala geldi.

 

zmir  cezalandırılıyor"

İzmir’de yeni sanayileşme modellerini getirmek gerekiyor.Körfezinden ve denizinden yeterince faydalanılmıyor. İşsizlik ve göç çok fazla.İzmir fuarı bir değerdi. Bu değer olmaktan çıktı. Turizm açısından giderek önemini kaybetti. Metro yılan hikayesine döndü. İnsanların farklı bir oy kullanması onu hizmet açısından cezalandırmasını gerektirmez ki.

 

“16 adanın işgali”

16 adanın işgali açıkçası Lozan Antlaşması gereği bu adalar bizim vatan toprağımızdır. Fiili işgaline göz yumulmuş olması gerçekten üzücü. Parlamentoda dile getirdik. Milli savunma bakanı “fiili bir işgal var ama hukuki değil” dedi. Diplomasi seviyesinde niye dile getirmiyorsunuz.

 

MHP, HDP gibi Türkiyelileşecek mi?

Güneydoğu ve Doğuda halen terör örgütü ekseninde siyaset yapanların taktikleri karşısında biz evet milliyetçiyiz. Bu eksende bizim vazgeçilmez Milli kimlik, Üniter devlet gibi temel değerlerimiz vardır. Sahip çıkıyoruz. Dolayısı ile marjinal, etnisiteye dayalı bu partinin MHP ile  mukayese edilmesi haksızlık. 

 

“Türkçe dışında Anadilde eğitime karşıyız”

Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. PKK terör örgütü olmasına rağmen Kürt kökenli insanlar ile diğer insanlar arasında bir problem yok. Türkçe dışında Anadilde eğitime karşıyız. Dil eğitimi Türkçe olur. Biz İngilizce eğitimini de doğru bulmuyoruz. İngilizce öğrenimi doğrudur. Biz Türkçe eğitimi doğru buluyoruz. Neden yerelleşmeyi öngörüyoruz? Bu feodalizme götürür.

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)