adscode
adscode

Okul Birincilerine Beş Yıldızlı Tatil !

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karne sevinci yaşadı.

Okul Birincilerine Beş Yıldızlı Tatil !
Türkiye'den Haberler
Başarılı öğrencilere en güzel karne hediyesini ise Antalya Büyükşehir Belediyesi verdi. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AKTOB ve ALTİD iş birliği ile il genelindeki tüm ortaokul ve liselerin okul birincilerini aileleri ile birlikte 5 yıldızlı otellerde tatile gönderdi.   

Tüm Türkiye ile birlikte Antalya’da da ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Yarıyıl tatiline giren 429 bin öğrenci karnelerini aldı. Antalya’nın Lara bölgesindeki Kocademir Ortaokulu öğrencileri karne heyecanını Antalya Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahattin Bayraktar ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ile birlikte yaşadı.

Ailelerde ödüllendiriliyor

Bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi başarılı öğrencilere çok özel bir ödül verdi. Antalya’da eğitimin en büyük destekçilerinden olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak “Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek” projesi ile okul birincilerini aileleriyle birlikte tatile gönderiyor. Antalya’nın 19 ilçesinde bulunan 446 ortaokul ile 176 lisenin okul birincileri, aileleri ile birlikte 5 yıldızlı otellerde 3 gün her şey dahil tatil yapacak. Bu kapsamda Kocademir Ortaokulu öğrencisi Yusuf Toprak Yıldıran da okul birincisi olarak ailesiyle birlikte 5 yıldızlı tatilin sahibi oldu. 

Projenin önemli özelliklerinden bir diğeri ise kamu kurumları ile turizmcileri bir araya getirmesi. Proje Büyükşehir Belediyesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) ve Alanya Turistik İşletmeciler Birliği (ALTİD) iş birliği ile hayata geçirildi. Öğrenciler AKTOB ve ALTİD’e bağlı 5 yıldızlı otellerde konaklayacak. 

52 otel sponsor oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ise proje fikrinin kendisine ait olduğunu ve Türkiye’de bir ilk uygulamaya imza attıkları için mutlu olduklarını kaydetti. 52 otelin projeye sponsor olduğu vurgusunu da yapan Türel, ilerleyen yıllarda okul birincilerinin yanı sıra ilk 3’ü de ödüllendirmeyi düşündüklerini belirtti.

Çok önemli proje

Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan fikir ilk ortaya atan Ebru Türel, “Bugün      Antalya’da ve Türkiye’de bir ilk yaşanıyor. Beş yıldızlı tatil Antalya’ya iyi gelecek projesi kapsamında 719 okul birincisi, aileleriyle birlikte toplamda 3 binden fazla kişinin faydalanacağı proje. Bu proje çok önemli. Çünkü proje birçok kurumun işbirliği içinde yaptığı, belediyenin kasasından para harcanmadan yapılan proje. 52 otelimizin bizim için sponsor olduğu bir proje. Antalyalı turizmcilerimizin eğitime olan katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Seneye ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimizi de projemize dahil etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)