adscode
adscode

Okul Gezileri Kabus Olmasın!

Osmaniye’de 14 kişinin hayatını kaybettiği okul gezisi İzmir’de velileri tedirgin etti. Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Ali Musa Bina, “Gece yolculuk yapılmamalı, otobüs şirketi TÜRSAB’a kayıtlı olmalı”…

Okul Gezileri Kabus Olmasın!
Eğitim


Öğrenci, veli ve öğretmenlerin bir yılın yorgunluğunu bir arada eğlenerek attığı okul gezileri son yıllarda kaza haberleri ve can kayıplarıyla anılmaya başladı. 9 yıl önce Kapodokya gezisinde çoğu çocuk 33 kişinin ölümüyle büyük bir travma yaşayan İzmir'de, bu kez Osmaniye'den gelen haberle veliler, çocuklarını okul gezilerine göndermekten vazgeçmeye başladı. Çocuklarına durumu anlatamadıklarını dile getiren velilerden İlhan Bulut, "Oğlumu okulun düzenlediği Çanakkale gezisine göndermeyeceğimi söyledim. Konuyla ilgili okulda geziyi düzenleyenlerle tartıştık. Çocuğum kendisini göndermediğim için bana darılıyor. Fakat geziyi düzenleyenler yönetmeliğe uymuyor. Çanakkale'ye tek şoför ile gidilecek, orada 3-4 gün turlar düzenlenecek ve aynı şoför ile geri dönülecek. Bu iş tek şoför ile olur mu? Ben çocuğumu bile bile nasıl göndereyim? Lütfen yetkililer bu duruma bir el atsın" dedi.

"Tek şoförle olmaz"

İzmir'in Eşrefpaşa Semti'nde bulunan Zafer İlköğretim okulu öğrencilerini Kapadokya'ya götürüren otobüsün Aksaray'ın Eskil İlçesi Bozcamahmut Köyü yakınlarında kum yüklü kamyonla çarpışması sonucu 33 kişinin ölmesinin ardından okul gezileri ile ilgili düzenlemeler yapıldığını dile getiren Eğitim-Bir Sen İzmir Şube Başkanı Ali Musa Bina, "Okul yöneticileri ve aile birlikleri bu düzenlemelere uymak zorunda. Düzenleme gereği yakın iller tercih edilmeli, şehir dışına çıkılacak ise de mutlaka çift şoför bulundurulmalı. Ayrıca gece yolculuk yapılmamalı. Turu düzenleyecek otobüs şirketi de TÜRSAB'a kayıtlı olmalı" dedi.

"Şirketi bize sorun"

Karayolları'nda kaza riskini en aza indirmek için çeşitli yasal düzenlemelerin olduğunu ve bunlara uymayan kaçak servislerin bulunduğunu belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasip Ali Hepşen ise, "Velilerimiz çocuklarını okul gezilerine gönderecekleri zaman hangi şirketin taşımacılık yapacağını okuldan öğrensinler ve bu şirketi TÜRSAB'ın 464 03 47-48 numaralı telefonlarına mutlaka sorsunlar. TÜRSAB'a kayıtlı hiçbir taşıma şirketi yasal yükümlülüklerin dışına çıkmaz ve çocuklarımızın olabilecek en güvenli şekilde modern araçlarla seyahat etmeleri sağlanır" dedi.
EMRAH YILMAZ-Yeni Asır

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)