adscode
adscode

Okul müdürlerine Berkin tehdidi

Okullardaki Berkin tepkisi nedeniyle müdürlerin toplanıp tehdit edildiği iddia edildi.

Okul müdürlerine Berkin tehdidi
Türkiye'den Haberler
İstanbul’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaralanıp, hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünün ardından yapılan protestolarla ilgili, İzmir’de Çiğli Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin okul müdürlerini toplayıp tehdit ettiği ileri sürüldü. Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “Berkin’in ölümünün ardından yapılan eylemlerde sanki sendikamız üyesi müdürler yönlendirmiş gibi zan altında bırakılıyorlar. Müdürler çok tedirgin” dedi. Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nedim Köksal ise iddiaları reddederek, “bilgilendirme” toplantısı yapıldığını söyledi.
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen Pazartesi günü 75’inci Yıl Endüstri Meslek Lisesi’nde tüm ilk ve orta dereceli okul müdürlerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. 40’ın üzerinde okul müdürünün katıldığı toplantıda, yıllık izinde olan Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık’ın yerine vekâlet eden Nedim Köksal konuştu. Köksal’ın, Berkin Elvan’ın adını anmadan, ancak ölümünün ardından gelişen protesto eylemleri ve hükümet aleyhine genel siyasi durumu ima ederek okul müdürlerini tehdit ettiğini öne süren Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, şu iddialarda bulundu:
“Toplantıya katılan müdürler çok tedirgin. Vekil müdür toplantıda, ‘Süper güç olma yolunda ilerleyen ülkemizin önünü kesmek için eylemler planlanmaktadır. Gezi olaylarından önce 1.86 TL olan Avro bugün 3 lira olmuştur. Bundan hepimiz zarar görmekteyiz. Buna destek olan meslektaşlarımız var. Siyaset yapmak isteyen öğretmenliği bıraksın, gitsin siyaset yapsın. Okullarda öğrencileri eylemlere teşvik edenlerden hesap sorulacak, kafaları kopartılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kurulmuş olan komisyon okullara gidip araştırma yapacak ve sorumlular bulunup cezalandırılacaktır. Okullarda eylem yapan, siyah giyen öğrencilere göz yumanlar cezalandırılacaktır’ diye konuşmuş. Konuşan kişi de bizler gibi 657’ye bağlı, ancak sanki bir siyasi partinin il ya da ilçe başkanı, hatta İçişleri Bakanı gibi konuşuyor. İthamda bulunuyor, ‘Hesabını soracağız, kafa koparacağız’ diyor. ‘Komisyon kuracağız’, diyor. Berkin Elvan’ın ölümünün ardından gerçekleşen eylemlerde sanki müdür arkadaşlarımız yönlendirmiş gibi, zan altında bırakıyorlar. Oysa halkın doğal tepkisi, sendika üyesi müdürler zan altında bırakılıyorlar.”
Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan da, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de aynı konuda harekete geçtiğini, Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eylemlerine katılan öğrencilerin ve onları bu eyleme teşvik ettiği öne sürülen öğretmenlerin sözlü ve gizli emirlerle cezalandırılmak istendiğini öne sürdü.DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)