adscode
adscode

Okul Müdürlerinin Ek Dersi Artacak

Okul Müdürleri Nöbet İçin Ek Ders Ücreti Alabilecek

Okul Müdürlerinin Ek Dersi Artacak
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı Yetiştirme ve Destekleme Kurslarında görev alan öğretmenlerin ek ders ücretini iki katına çıkarmıştı. Ayrıca 2016 yılı için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde de öğretmenlere nöbet tuttukları her gün için 2 saat ek ders ücreti ödenmesi kararı çıkmıştı. Ancak nöbet ile ilgili ve hafta sonu yapılan destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan idarecilerin ek dersleriyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamıştı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı açıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden bu konu ile ilgili yeni açıklama geldi.

Genel Müdür Hamza AYDOĞDU katıldığı konferanslarda katılımcılara yönelik olarak çeşitli açıklamalar yaptı. Özellikle il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürlerinin katıldıkları toplantılarda sorulan sorulara yanıt vererek birkaç belirsiz noktayı da aydınlatmış oldu. Okul Müdürleri Nöbet İçin Ek Ders Ücreti Alabilecek Toplu sözleşme sonucunda nöbet için ek ders ücreti almaya hak kazanan öğretmenler ve müdür yardımcılarının yanı sıra artık okul müdürleri de ek ders alabilecek. Bilindiği gibi hem öğretmenler hem de müdür yardımcıları 2016 yılı için 2 saat nöbet ücreti alabilecekken; 2017 yılında bu ücret 3 saat olarak kararlaştırılmıştı. Okul müdürlerinin düşünülmediği bu karar biraz eksik kalmıştı. Yapılan toplantılarda okul müdürleri için de bir nöbet ücreti düşünülmesi gerektiği şeklinde ortaya bir tablo çıktı.

Düşünülen ek ders ücreti ise okul müdürleri için 4 saat olacağı şeklinde. Kurslarda Görev Alan İdarecilerin Ek Ders Ücreti Artabilecek Yetiştirme ve Destekleme kursları hafta sonu yapılırken, okulda bulunan idarecilere verilen 2 saat ek ders ücretinin de arttırılması ile ilgili görüşmeler sürüyor. Nöbet ücretine benzer bir şekilde orantılı olarak yükseltilme düşüncesinin yanı sıra, günlük 2 saat ek ders ücretinin en az 4 saate çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Müdür Yardımcısı Olmak İsteyenler Sınava Tabi Olacak Son mülakatlı sistemde okul müdürleri çalışacakları müdür yardımcılarını kendileri bildiriyor ve bu herhangi bir kritere bağlı olmadan gerçekleşiyordu. Kamuoyu baskısı ve sendikal görüşmelerin sonrasında, seçim yaklaşırken, müdür yardımcılarına da yazılı sınav şartının geleceği konuşuluyor. Tabi seçimden sonra ne olacağı bilinmez.

Yazılı sınavı kazanan öğretmenler müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek isteyecek, okul müdürleri de yazılı sınavı kazanıp müdür yardımcılığı yapmış veya yapmakta olan kişiler arasından yine mülakat ile seçilecek ve bu böyle devam edecek. Neticede tabanda yine bir yazılı sınavın olacağı konuşuluyor. Okul müdür olabilmek için öncesinde yazılı sınavı kazanıp müdür yardımcısı olmak gerekecek.

Okullardaki Temizlik ve Güvenlik Hizmetleri Okullarımızın en büyük sorunlarından olan temizlik ve güvenlik hizmetleri içi Bakanlık hizmet alımı için çalışmalar yapıyor. Merkezi bütçeden ödenmek üzere ihale usulü ile okullara temizlik görevlisi ve temizlik malzemesi alınması planlanıyor. Böylelikle sınıfları ve camları temizleyen veli görüntülerinden de kurtulmuş olunacak. Gerçekten de çağımızda en bütçeli ve rahat olması gereken kurumlar olan okullarda böylesi görüntüler çağ dışılığın bir göstergesiydi.

Çağ atlarken bazı kurumların birden ayak uyduramayacağı muhakkak; ama ayak uyduramayan kurum eğitim kurumu olursa, zaten diğer kurumların temelini oluşturduğu için büyük bir problem olmaktadır. Çözülemeyen Bir Başka Düğüm Şube Müdürlüğü Mülakatı ve rotasyonu ile en fazla mağdur olan grup şüphesiz şube müdürleri. Yazılı sınavlara olan güvensizliğe bir de mülakatlarda yapılan adam kayırmacalar eklenince iyice çıkmaza giren, bir de bunlara mahkemelerin verdiği iptal kararları de eklenince dibi karanlık bir kuyuya benzeyen Şube Müdürlüğü atamalarının iptal edilmesi de gündemde. Bunun için Danıştay’ın nihai kararı bekleniyor.
KPSS CAFE
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)