adscode
adscode

Okul Müdürü: Tatbikat yapacaktık, deprem oldu

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi Müdürü Başçobanlar: - "Tatbikattan haberi olan öğrencilerimiz tatbikatın başladığını zannettiler. Tatbikatı gerçekten yapmış olduk"

Okul Müdürü: Tatbikat yapacaktık, deprem oldu
Eğitim
Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesinde yapılması planlanan yangın ve deprem tatbikatı hazırlıkları sırasında, Samsat ilçesinde meydana gelen ve ilçede de hissedilen 5,5 büyüklüğünde deprem nedeniyle tatbikat gerçeğe dönüştü ve okul boşaltıldı.

Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Besni ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesinde yangın ve deprem tatbikatı için hazırlık yapıldı.

Tatbikat için okula gelen itfaiye ekipleri, okulun tahliye edildiğini görünce şaşırdı.

Okul Müdürü Ömer Başçobanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında yapmayı planladıkları deprem tatbikatının gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Tatbikat yapmaya hazırlanırken bir anda sarsıntı olduğunu aktaran Başçobanlar, "Ne olduğunu anlamaya çalışırken tüm sınıflar aşağıya koştu. Tatbikattan haberi olan öğrencilerimiz tatbikatın başladığını zannettiler. Tatbikatı gerçekten yapmış olduk. İnşallah Allah bir daha böyle bir kaza bela vermez." dedi.

Sarsıntı sırasında okula gelen itfaiye personelinden Dursun Satıcı da tahliyeyi görünce yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.

Önceden belirlenen saatte tatbikat yapmak için okula geldikleri sırada, öğrencilerin panik halinde okuldan tahliye edildiğini gördüklerini belirten Satıcı, "Gerçek bir deprem olayı yaşanmıştı. Normalde tatbikat yapacaktık ama olay gerçek oldu." ifadesini kullandı.

Sarsıntıların son bulması üzerine itfaiye ekipleri, bahçeye çıkan öğrencilere olası bir yangın ve deprem esnasında neler yapılması gerektiğini anlattı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)