adscode
adscode

Okul müdürüne darp protesto edildi

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Kağıthane Kocatepe İlkokulu Müdürü Ercan Yıldız'ın çocuğunu okuldan almadığı için uyarılan bir veli tarafından darbedilmesini kınadı

Okul müdürüne darp protesto edildi
Sendikalar
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyeleri, Kağıthane Kocatepe İlkokulu Müdürü Ercan Yıldız'ın, bir öğrenci velisi tarafından darbedilmesini protesto etti. 

Kocatepe İlkokulu önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, okul müdürü Ercan Yıldız'la "Öğretmene Şiddeti Kınıyoruz" pankartı açıp "Öğretmene uzanan eller kırılsın" sloganı attı. Bazı öğrenci velileri de gruba destek verdi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı İdris Şekerci, burada yaptığı açıklamada, öğretmenlere yönelik saldırı, darp ve yaralama gibi olayların sıradanlaştığı günler yaşandığını dile getirdi. 

Öğretmene saygı sorununun en temel meselelerden biri haline geldiğini anlatan Şekerci, "Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık, düşündürücü ve vahimdir." dedi. 

Şekerci, eğitimcilerin huzursuzluğu ve tedirginliğinin arttığını söyleyerek, "Kocatepe İlkokulu Müdürü Ercan Yıldız'a makam odasının basılarak pervasızca yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz. Bilinmelidir ki bu tür davranışların en temel sebebi cehalettir. Eğitimcilerin cehaletle mücadelesine, bu saldırılar en ufak bir sekte vuramayacaktır." şeklinde konuştu. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)