adscode
adscode

'Okul öncesi din eğitimi’ kararına tepki

Eğitim-Bir-Sen’in Şûra Başkanlık Divanı’na sunduğu “Okul öncesi öğretim programında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerler eğitimi yer almalıdır” maddesinin kabul edilmesine sendikalar tepki gösteriyor.

'Okul öncesi din eğitimi’ kararına tepki
Eğitim

Milli Eğitim Şûrası’nın son gününde Eğitim-Bir-Sen’in Şûra Başkanlık Divanı’na sunduğu “Okul öncesi öğretim programında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerler eğitimi yer almalıdır” maddesinin kabul edilmesine sendikalar tepki gösteriyor.

 

Milliyet’ten Mine Özdemir Güneli’nin haberine göre; konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen, Şûra’da Okul Öncesi İhtisas Komisyonu’nda görüşülürken kabul edilmeyen söz konusu tavsiye kararın, Genel Kurul’da 46 eğitimcinin şerh koymasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildiğini belirtti. Eğitim Sen, pedagoji bilimine aykırı olan, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi üzerinde telafi edilmesi mümkün olmayan zararlara yol açacak kararı onaylamadıklarını kaydetti. 

 

Eğitin Sen, açıklamasında “Henüz oyun çağında olan, soyut düşünce yetileri yeterince gelişmemiş olan 4-6 yaş grubu okul öncesi eğitim çağındaki öğrencilere, hangi neden ya da gerekçeyle olursa olsun, dini eğitim verilmesi, Türkiye’nin de altında imzasının bulunduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ‘çocuğun üstün yararı’ ilkesiyle temelden çelişmekte” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de Şûra’da Çalışma Usul ve Esasları’na aykırı bir şekilde ihtisas komisyonlarında görüşülmeden önerinin karşı oylarına rağmen kabul edildiğini belirtti ve“Pedagojik yönden bakılmayan, tartışılmayan bu karar doğru değildir” dedi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)