adscode
adscode

Okula dönüş sürecinde veliler nelere dikkat etmeli?

6 Eylül'de yüz yüze eğitim başlıyor. Öğrenciler, uzun süren uzaktan eğitimin ardından okula gidecek. Okula dönüş sürecinde velilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor? Okula yeni başlayan çocukların okul fobisini yenmek için ne yapmalı?

Okula dönüş sürecinde veliler nelere dikkat etmeli?
Eğitim

Uzun bir aranın ardından yüz-yüze eğitim başlıyor. Çocukların okula alışması kadar salgın tedbirlerine uyması da önemli.

Kural aynı.

Çocukların okula uyum sağlaması konusunda velilere de iş düşüyor. Velilerin, okulla ve öğretmenle iletişim halinde kalması önemli.

'4 saatte bir maske değiştirilmeli'

Çocukların virüsten korunması için maske mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri şart.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çocuk Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özalp Ekinci, çocukların dikkat etmeleri gereken kuralları şöyle anlattı:

“4 saatte bir maske değişimine dikkat edeceğiz. Çocukların bazen maskeleri ıslanabilir, nemlenebilir. Sınıf mutlaka havalandırılmalı. Çocukların teneffüs saatlerinde, öğle arasında sosyal mesafe bazen bozulabilir. Ona da öğretmenlerin dikkat etmesi lazım."

"Veliler acil psikiyatri kliniğine başvurabilirler"

Yeni başlayanlarda okul fobisi sık görülüyor. 4 hafta içinde uyum sağlayamayan çocukların destek alması önemli.

Prof. Dr. Ekinci konuyla ilgili şunları söyledi:

"Okul fobisi acil bir durumdur. Çocuk psikiyatristinin acil klinik durumlarından biridir, aileler randevu almaya çalışabilir ama randevu alamazlarsa mutlaka çocuk psikiyatri acil kliniklerine başvursunlar ve hastalarımız kabul edilecek başarılı bir şekilde tedavi edilecek.”

TRT Haber


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)