adscode
adscode

Okullar depreme karşı güçlendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl itibaren her yıl 200 okulun depreme karşı dayanıklı olup olmadığını araştıracak.

Okullar depreme karşı güçlendirilecek
Eğitim
MEB, Türk eğitim sisteminin fiziksel kapasitesinin artırılması ve nitelikli eğitim öğretim ortamının hazırlanması kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.
     
Bu kapsamda estetik görünümlü, depreme dayanıklı ve kullanışlı eğitim ortamları oluşturan projelerin hayata geçirilmesi hedeflenirken, mevcut okul binalarının da depreme dayanıklılığı ölçülecek.
     
Bu yıldan itibaren her yıl 200 okulun deprem denetimi yapılacak. Bu okullardan güçlendirme ihtiyacı olacağı tahmin edilen 128'inin gerekli inşaatının planlanması, mevcut projelerde yapılması öngörülen değişikliklerin belirlenmesi ve revizyon tasarımlarının hazırlanması da amaçlanıyor.
     
Bakanlık, 2012'de 427 okulun deprem kontrolünü yaparken, 129 eğitim kurumunu da depreme karşı güçlendirdi. Geçen yıl ise 200 okuldan 128'inde güçlendirme inşaatı yapıldı.
     
Okulların deprem incelemesi ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları için ise 53 milyon lira kaynak ihtiyacı bulunuyor.
     
Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası'nda tatbikat
     
Öte yandan, bu yılın sonuna kadar okul ve kurumlarda, afet, acil durum, sivil savunma, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetleri konusunda personel ve öğrencilerin bilinç seviyesinin yükseltilmesi de hedefleniyor.
     
Bu amaçla personel, öğretmen ve öğrenciler, olası seferberlik ve savaş hali, asimetrik tehdit, afet ve acil durumlarda can ile mal kaybı yaşanmaması veya bunların en aza indirilmesi için alacakları tedbirler konusunda bilinçlendirilecek.
     
MEB iş takviminde yer alan merkez ve taşra teşkilatı hizmet binalarında, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası'nda tatbikat yapacak. Bu çalışmada, hizmet binaları ile okul dersliklerinin planlı ve kısa sürede boşaltılması sağlanarak, afet bilinciyle davranış kazandırılması hedefleniyor.AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)