adscode
adscode

Okullarda 3 boyutlu yazıcı ile eğitim farkı oluşuyor...

Yeni eğitim öğretim dönemi yaklaşırken, tüm eğitim kurumlarında çocukların merak duygularını harekete geçirecek yöntem ve materyal arayışı hızlandı.

Okullarda 3 boyutlu yazıcı ile eğitim farkı oluşuyor...
Bilim Teknoloji
Yeni eğitim yöntemleri çocukların hayal etmesi, hayal ettiğini harekete geçirmesi üzerine kurgulanıyor. Bu sistem içinde 3 boyutlu yazıcılar ön plana çıkıyor. Dünyada pek çok saygın okulda eğitim öğretimin bir parçası olan 3 boyutlu yazıcılar ile çocukların tarihi bir eserin bir parçasını, DNA sarmalını, bir organı ya da benzersiz parmak izlerini modelleyerek onun üzerinde ders çalışması mümkün.




İlk ve Orta Öğretimde yeni bir dönem başlıyor...

Mobit Bilişim A.Ş. Robox Ürün Yöneticisi Erol Buran “İçinde bulunduğumuz dönem, çocukların internet üzerinden bilgiye kolay ulaştıkları, merak duygularını olumlu yönlendirerek daha çok soru sordukları bir dönem. Z kuşağı dediğimiz interneti, tableti, cep telefonunu aktif ve sürekli kullanan, merak duygusu güçlü bu çocukların derse ilgisini sıcak tutmak için, farklı malzeme ve metotlar kullanmak adeta bir mecburiyet. Robox 3 boyutlu yazıcı, çocukların derste gördüklerini ya da hayal ettiklerini ürüne dönüştüren bir arkadaş gibi. Çocuklar zaman zaman derste anlatacağı konunun örneklerini tasarlayarak, 3 boyutlu yazıcıdan birebir çıktısını alabilir. Böylece hem derse motivasyonu daha uzun sürer hem de öğrenme isteği desteklenmiş olur. Bazı konuların anlatılması zordur. Öğretmenler bu zor konuları daha kolay öğrenilmesi ve hatırlanması için, anlatımını destekleyecek bir malzemeyi Robox 3 Boyutlu yazıcı ile çıktı yaparak derse katabilir. Mesela kalbin nasıl çalıştığını anlatırken bir kalp modelini 3 boyutlu yazıcıdan alarak, kalbin odacıklarını, kanın akışını ve vücuda yayılmasını, damarların tıkanması sonucu oluşan bir kalp krizini rahatlıkla anlatabilir. Bu aynı zamanda interaktif bir öğrenme metodu geliştirilmesini de sağlar. Öğrenci sadece dersi dinleyen değil, araştıran, soru soran, dersi anlatan tarafa döner. Aynı zamanda proje tabanlı eğitimin hızla arttığı günümüzde, çocukların daha fazla hayal etmesine, kendini geliştirmesine ve ‘kopyala-yapıştır’ eğitim yöntemi yerine, özgün fikirlerle desteklenmiş bir eğitim şekli üretilmesine destek olur. Fikirleri bilgisayarda bir fotoğraftan elle tutulan bir modele dönüşür.” şeklinde konuştu.



Üniversite öğrencileri hayallerini Robox’la gerçekleştiriyor...

Erol Buran “Sadece ilköğretim ve lise için değil, üniversiteler için de vazgeçilmez bir eğitim malzemesi olmaya hazırlanan Robox 3 Boyutlu yazıcı ile, mesleğe hazırlanan üniversite öğrencilerinin girişimci ruhu sıcak tutuluyor. Kendi fikirlerine, projelerine rahatlıkla sahip çıkabilen öğrenciler, iş görüşmelerindeki sunumlarında ya da iş hayatında sundukları yeni projelerde öne çıkma şansı yakalıyor.” şeklinde konuşurken özellikle mühendislik ve tasarım alanlarında eğitim veren üniversitelerde Robox 3 Boyutlu yazıcı kullanılmaya başladığının da altını çizdi.

Robox için Güvenlik Önemli...

Okullarda 3 boyutlu yazıcı seçimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini de ifade eden Erol Buran “Okullarda açık tipli yani kapağı olmayan 3 boyutlu yazıcılar tercih edilmemelidir. 3 Boyutlu yazıcılar baskı esnasında çok yüksek sıcaklıklara erişir. Yazma kısmının açıkta olması ve yüksek sıcaklığa ulaşan bir kısma çocukların dokunabilme riski büyük bir tehlike doğurur. Ayrıca sınıf veya ortam içerisinde sıcaklık değişikliklerinden dolayı yapılacak modellemelerde bozukluklar da yaşanabilir. Bu nedenle okullarda kullanılacak 3 boyutlu yazıcıların, Robox gibi kilitli kapak sistemi olmalıdır. Kilitli kapaklar, cihaz sıcakken öğrenciler içini açıp yüksek derecelere ulaşan kısımlara dokunmalarını engeller ve güvenli bir baskı ortamı sağlar.” dedi.

Robox 3D Yazıcı Nasıl Çalışır?

Robox, ABS veya PLA hammaddesinin eritilerek katmanlar halinde üst üste getirilmesi şeklinde çalışır. Üst üste gelen katmanlar çizimi yapılmış ürününü oluşturur.














 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)