adscode
adscode

Okullarda dağıtılacak üzümlerde ilaç kalıntısı mı var?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, okullarda dağıtılacak üzümlerde ilaç kalıntısı bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili "Avrupalılar hangi üzümü tüketiyorsa, Türkiye'de de aynısının tüketiliyor."…

Okullarda dağıtılacak üzümlerde ilaç kalıntısı mı var?
Eğitim
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, okullarda dağıtılacak üzümlerde ilaç kalıntısı bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili "Avrupalılar hangi üzümü tüketiyorsa, Türkiye'de de aynısının tüketiliyor." dedi.

Özdağ, Şehzadeler ilçesi Selimşahlar Mahallesinde, don nedeniyle zarar gören üzüm bağlarında incelemede bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "geçen yıl Avrupa'da tüketilmeyen mahsulün okullara dağıtılacağı ve ilaç kalıntılı olduğu" yönündeki iddialarını  hatırlatarak, bunu "talihsiz bir beyanat" olarak değerlendirdi.

"Üzümü dağıtmazsak 'dağıtmadılar'; dağıtırsak da 'kalıntılı üzümü dağıtıyorlar' diyorlar. Avrupalılar hangi üzümü tüketiyorsa, Türkiye'de de aynısı tüketiliyor." diyen Özdağ, AB standartları olan 0,05'lik kalıntı oranı sınırının aşılmadığını vurguladı.

Özdağ, şunları kaydetti:

"AB'den uzmanlar geldi. Üzümlerde 0,05'lik ilaç kalıntısı oranının ağustos ayı sonuna kadar geçerli olduğunu, bundan sonra bu oranı daha da aşağıya çekeceklerini söylediler. 'Ama elimizde üzüm var' dedik. Sayın bakanım ile görüştüm, 'Mevcut kalıntı oranı 0,05'i yıl sonuna kadar uzatalım' dedim. Şu an AB yetkilileri prensipte 'evet' dediler. Yıl sonuna kadar elimizdeki mahsülleri Avrupa'ya satmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde bizim ülkemizde de yenilmeye devam edecek. Yani bir farklılık yok. Biz çocuklarımıza herhangi bir kalıntı fazlalığı olan üzüm yedirmeyeceğiz. O nedenle Özgür Özel'in çiftçilerden bir özür dilemesi gerekiyor."

Üreticinin sorunlarının çözümünde tavsiyeleri dikkate alacaklarını, fikirleri önemsediklerini dile getiren Özdağ, Özel'in de düşüncelerinden istifade edebileceklerini aktardı.

- "TARSİM hakikaten çiftçinin yanında olsun"

Üreticinin don nedeniyle oluşan zararının giderilmesi için girişimlerde bulunacaklarını, öncelikle TARSİM'in bağlardaki hasarı hızlı ve doğru tespit etmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, şöyle konuştu:

"Manisa'da geçen yıl yüzde 60'ın üzerinde sigorta yaptırıldı. Bu, yüzde 80-90'a ulaşsın. TARSİM, doğru olsun, çiftçinin yanında olsun. Eksperlerimiz doğru, düzgün işler yapsınlar, vatandaşımızı mağdur etmesinler. Bunu ben de takip edeceğim. Çünkü vatandaş huzurlu olursa devlet güçlü olur. Ayrıca biz TARSİM'in ödemelerini çabuklaştıralım."

Özdağ, üzüm üreticilerinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarının 1 yıl ertelenmesi konusunda Başbakan ile görüşeceğini ifade etti. 

Özdağ'a inceleme sırasında AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de eşlik etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)