adscode
adscode

Okullarda kademelendirme için bir öneri...

Okullarda eğitim öğretime devam edilmesinde kademeli eğitim konuşulurken bir vatandaşımızdan da bu yönde gelen bir öneriyi sizlerle paylaşıyoruz...

Okullarda kademelendirme için bir öneri...
Eğitim

"Eğitim-öğretim konusunda kafa yoran bir vatandaş olarak aşağıdaki düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.

Şöyle bir kademelendirme olabilir:

Her okul idaresinin bu planı kendi okulunda en doğru şekilde uygulamakla görevlendirilmesiyle:
Okullardaki sınıflar sosyal mesafeyi gerçekleştirecek şekilde 3'e ya da 4' e bölünerek bir seyreltme sağlanır. Bu şekilde gruplar oluşturulur. Dolayısıyla her okul en az 3'e bölünmüş olur. (Bu uygulama merkezi sınavlar için de düşünülebilir. Seyreltilmiş sınıflarla oluşturulan grupların farklı tarihlerde sınava girmesi ya da sınav yerlerinin sayısının 2-3 kat artırılması sağlanabilir.)
Her bir grup okula haftada sadece 2 gün gider. 1 günle de başlanabilir. Duruma göre kademeli olarak 2-3 güne çıkarılabilir. ( İlkokul, ortaokul ve liselerin özelliklerine göre modellemeler yapılabilir.)
Günlük ders saati 5-6 saate düşürülür. Ders programları buna göre, öğrencilerin ve öğretmenlerin evlerinden çıkmalarını en aza indirecek, eğitim-öğretimin mümkün olan en iyi düzeyde yürümesini sağlayacak şekilde düzenlenir. Bu günlerde asgari eğitim- öğretim ve sınavlar yapılır.

İçerik ise şöyle şekillendirilebilir:
Eba canlı dersleri yukarıda belirtilen kademelendirmeye göre yeniden planlanabilir.
Blgisayarı olmayan öğrencilere bilgisayar verilir.
Whatsap grupları kurma daha yaygın hale getirilir, öğretmenle iletişim burdan da devam eder.
Müfredat buna göre sadeleştirilebilir. (Yıllardır tartışılan konulardan biri de müfredatın çok yoğun olmasıydı biliyorsunuz.)
Öğrenci ( Küçük sınıflarda veliler de öğrencilerin öğrenmesinde sorumluluk alır.) sadeleştirilmiş müfredat doğrultusunda verilen bilgileri öğrenmekle, sınavlara girmekle ve sınıfını geçmekle sorumlu olur.
Öğretmenin not verme yetkisi aynen devam eder.
Çünkü, ne yazık ki, öğrencilerin en az yarısı sınav ve sınıf geçme zorunluluğu olmadan ders çalışmamakta, okulu ciddiye almamaktadır.

Fiziki şartların ve içeriklerin ideal hale getirilmesi zaman alacaktır. O zamana kadar öğrencilerin eğitim-öğretimden uzaklaşmaması için bu faaliyetlerin imkanlar ölçüsünde devam ettirilmesi gereklidir.

Elbette bu bir öneridir. Ortak akılla en makul noktada buluşmaya çalışılır.
Çünkü mevcut durum, eğitim - öğretim açısından da sürdürülebilir değildir.

Süreçteki gelişmeler, Bilim Kurulunun yönlendirmesi vb etkenler doğrultusunda olabilecek en doğru zamanda okulları açabilmek için belirlenecek model doğrultusunda planlamalara ve hazırlıklara başlanmalıdır. Çünkü planlama ve hazırlıklar için de ciddi zaman ve mesai gerekmektedir.
Bu eğitim-öğretim dönemi büyük olasılıkla bu haliyle kapanır.
Yeni düzenlemeler önümüzdeki dönem için düşünülebilir.
Saygılarımı sunar, değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)