adscode
adscode

Okullarda kermes tartışması

Okulların giderleri için yapılan kermesler, ailelere ve öğretmenlere yük olmaya başladı. Hijyenden uzak yapılan yemekler ise öğrencileri zehirliyor.

Okullarda kermes tartışması
Eğitim
Güncelleme : 01-Jun-22 10:55

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birçok okulda kermes mevsimi açıldı. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre öğrenciler ve velilerin yemek yapıp sattığı kermeslerde elde edilen gelirler okulların masrafları ya da ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılıyor. Bazı okullarda yemekleri veliler ve öğrencilerin yapmasının yanı sıra kermese giriş için de ayrıca ücret talep ediliyor. Aileler için masrafa dönüşen kermesler tartışma konusu. Konuya dikkat çeken Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan “Kermeslere giriş parasından ürünlere kadar ödeme yapan, veliler olmasa okulların neredeyse hiçbir ihtiyacı karşılanamaz hale geldi” dedi. Masrafların ödeneklerle karşılanamadığını kaydeden bazı öğretmenler ve yöneticiler kermeslerin zorunluluktan yapıldığını savunurken kimi veliler de kermese katılımın zorunlu olmasına tepki gösteriyor.

Zehirlenmişlerdi

Hangi şartlarda hazırlandığı belli olmayan yemekler endişe yaratıyor. Manisa’da Akhisar Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen kermeste 38 öğrenci zehirlendi. Önceki gün ise Malatya’da 91000 Dev Öğrenci Ortaokulu’nda kermeste yemek yiyen 12 öğrenci rahatsızlandı. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)