adscode
adscode

'Okullarda küfür ve argoya karşı kampanya başlatılsın'

DİERG, okullarda küfür ve argo kullanımına karşı kampanya başlatılma önerisinde bulundu.

'Okullarda küfür ve argoya karşı kampanya başlatılsın'
Vakıf ve Dernekler
Güncelleme : 05-May-22 11:10

Öğrenciler arasında küfür ve argo kullanımı çok yaygındır. Öğrenciler okul içinde ve okul dışında küfür ve argoyu rahatlıkla, doğallıkla kullanmaktadır.

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) okullarda küfür ve argo kullanımına karşı kampanya başlatılması önerisinde bulundu.

DİERG tarafından yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalara göre küfür ve argo öğrencilerde sıklıkla büyüdüğünü kanıtlamak, yetişkin dünyasına girdiğini göstermek, bağımsızlığını vurgulamak amacıyla kullanılıyor.

Öğrenciler küfür ve argonun utanç vericiliğinin, kullanılmaması gerektiğinin, suç olduğunun ayırdında değildir.

Psikolojik şiddetin bir türü olan küfür ve hakaret toplumsallaştığında, toplumsal şiddet olarak adlandırılır. Bu nedenle öncelikle ve özellikle bu konuda öğrencilerimizin hassasiyet edinmelerini sağlamak gerekmektedir.

Üstesinden gelinmesi gereken bir sorun olarak Küfür ve argonun okullarda, sınıflarda her yönüyle açıklıkla tartışılması; yaygınlığının öğrencilerce ortaya konması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

'Argo hayatımızdan çıkabilir'

2022-2023 eğitim yılında başlangıç yapılarak okul içinde ve okul dışında küfür ve argo karşıtı kampanyaların düzenlenmesini ve bu kampanyaların gönüllü öğrencilerce yürütülmesini öneren DİERG'in, açıklamasında şunlar kaydedildi: "Küfür okul dışında yetişkinler arasında ve yetişkinlerce çocukların içinde ya da çocuklara karşı da kullanılabiliyor. Küfür ve argo kullanım karşıtı çalışmaların okullarda başarıya ulaşabilmesi için yetişkinlerin de dillerini küfür ve argodan arındırması gerekmektedir.

Okullarda, iş yerlerinde, evlerde, sokakta küfre ve argoya yer vermemenin, kullanımını azaltmanın yolu bireylerin bu kötü alışkanlıktan vazgeçme kararı ve tutumuyla başlar. Kullanım sıklığı azaltıldığında, kullananlara nazik tepki gösterildiğinde küfür ve argo hayatımızdan çıkabilir.

Çocuklarımızı şiddetin, ihmalin, istismarın her türünden toplumsal hassasiyet koruyabilir."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)