adscode
adscode

Okullarda maskeler kademeli olarak kaldırılıyor

6 Eylül'de maske ve mesafe kuralıyla yeniden yüz yüze eğitim başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı 1, 2, ve 3'üncü sınıflar için yeni flaş bir karar aldı.

Okullarda maskeler kademeli olarak kaldırılıyor
Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, öğrencilere burun yerine ağızdan alınan tükürükle yapılan korona testi için Sağlık Bakanlığı’na başvurulduğunu açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okullarda maskelerin kademeli olarak kaldırılacağını söyledi

'KOLAYLIK OLACAK'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Serik’teki Kadriye İlkokulu’nun kütüphane açılışına katıldı. Emine Erdoğan “Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liseleriyle geliştirdiği, burun yerine ağızdan tükürük alınarak yapılan koronavirüs testi için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu. Hem çocuklarımıza hem öğretmenlerimize kolaylık olacak” dedi.

ÖNCE ANAOKULUNDAN BAŞLAYACAK
Emine Erdoğan ile birlikte açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Bilim Kurulu onayını aldıktan sonra okul öncesinden başlayarak ilkokul 1, 2, 3 ve 4 diye yavaş yavaş zorunlu maske uygulamasının kaldırılması için hazırlık içinde olduklarını söyledi.

ÇOCUKLARA PCR DETAYI
Bakan Mahmut Özer çocuklara uygulanacak koronavirüs testleriyle ilgili olarak "Çocuklarımızı PCR gibi tahrip unsuru herhangi bir müdahale olmadan tükürükten 15 dakika içerisinde sonuçları alacak şekilde uygulayıp güvenli bir ortamı sağladıktan sonra çocuklarımızı maskelerinden yavaş yavaş tedrici olarak kurtaracağız. İlk olarak okul öncesinden başlayacağız." dedi.

DSÖ ZORUNLU TUTMUYOR
Dünya Sağlık Örgütü'nün 5 yaş altındaki çocuklar için maskeyi zorunlu tutmadığını ifade eden Özer, antijen kiti ile ilgili pilot uygulamaların sonuçlarına göre üç dört yaşındaki çocuklarda maske kullanımını kaldırabileceklerini kaydetti.

Uygulamanın Sağlık Bakanlığından gelecek onaya göre başlayacağını belirten Özer, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı antijen kiti uygulamasına onay vermediği müddetçe bizim bunu okullarda, insan üzerinde denememiz mümkün değil. Onay geldiği takdirde pilot bölgelerde, mümkün olduğu kadar fiziki altyapının, rehber öğretmenlerin, süreçleri takip edecek elemanlarımızın, insan kaynağının sıkıntılı olmadığı, rahat uygulayabileceğimiz yerlerde başlatacağız. Başarılı oldukça yaygınlaştıracağız."

ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DERS OLACAK
Ziyarette bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da okullarda çevre bilincinin artırılması yönünde de çalışmalar yaptıklarını belirtti. Millî Eğitim Bakanlığıyla iş birliği içinde olduklarını dile getiren Kurum, "Millî Eğitim Bakanlığımız, çevre ve iklim değişikliğini bir ders olarak inşallah önümüzdeki yıl müfredata koyup çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirecek." ifadesini kullandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)