adscode
adscode

Okullarda metaverse dönemi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, metaverse ve eğitimde artırılmış sanal gerçeklik uygulamalarını hayata geçireceklerini açıkladı.

Okullarda metaverse dönemi
MEB
Güncelleme : 26-Mar-22 17:41

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette yeni projeler ve yürütülen çalışmalara ilişkin önemli detaylar açıkladı. Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına ağırlık verdiklerini belirten Özer, tüm çocukların okul öncesi eğitime ücretsiz olarak erişebilmeleri için çalıştıklarını bu kapsamda Organize Sanayi Bölgeleri'nde kadın istihdamını teşvik amacıyla anaokulu ve kreş açılması konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak bir projeye başlayacaklarını söyledi. Öğretmen ve okul yöneticisi hareketlilik programıyla ilişkin de bilgi veren Özer, "Türkiye’deki örnek eğitim uygulamalarını belirledik. Öğretmenler bu örnek uygulama nasıl gerçekleştiriliyor bakacaklar. Başarı hikâyelerini tüm sahaya yayacağız" dedi. Artık merkezden bağımsız şekilde okulların kendi ihtiyaçlarına göre öğretmenlere eğitim planlaması yapacaklarını söyleyen Özer, “Bu öğretmenlik mesleğinde devrimdir. Bu seneki öğretmenlik mesleki gelişimi için bütçemiz 282 milyon TL"diye konuştu.

Riskli alanlar öncelikli

Özer, işletmelerin usta öğretici ihtiyacını karşılamak için de iyileştirme yaptıklarına işaret ederek şunları söyledi: "2022’deki hedefimiz 1 milyon çırak. Mesleki eğitim merkezi çırağı olabilmek için öncelikle usta öğretici olma şartı arandığından zamanla daha hızlı hedeflediğimiz rakama ulaşacağız. Çoğu işletmede usta öğretici yok. Şu anda herkes usta öğretici eğitimini aldırmaya çalışıyor. Mayısta 400-500 bini geçecek. Gıda teknolojisinde, metal sanayide çırak sayısı 4-5 kat arttı."

Metaverse ve eğitimde artırılmış sanal gerçeklik uygulamalarını hayata geçireceklerini açıklayan Özer, "devrim" olarak nitelendirdiği bu adımı şöyle anlattı: "Özellikle iş sağlığı ve güvenliği açısından riskli alanlarda dünyada mesleki eğitim artırılmış sanal gerçekliğe geçti. Biz de mesleki eğitime uygulayacağız. Kaynakçılık, madencilik alanında uygulamaya başladık. Artırılmış sanal gerçeklikle ilgili alt yapıyı kurma, geliştirme, dijital içerikler oluşturma çalışmalarını yoğunlaştırdık. Metaverse ile ilgili eğitim için de çalışmalar devam ediyor." Özer, ayrıca matematik alanında da öğretme yaklaşımını değiştirerek hayatla ilişkisi kopmayan bir eğitim tasarladıklarını söyledi.

MİLLİYET / ÖNDER YILMAZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)