adscode
adscode

Okullarda meteoroloji ile ilgili eğitim verilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son 11 yılda Çanakkale’ye 12 istasyon kurulduğunu açıkladı.

Okullarda meteoroloji ile ilgili eğitim verilecek
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan protokol gereği, istasyon görevlileri okullarda meteoroloji ile ilgili eğitim verecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Meteoroloji alanında 2003 yılından günümüze kadar Çanakkale’de tarihinde görülmemiş hızda ilerleme kaydettiklerini ifade ederek “2003 yılından önce Çanakkale’de Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) yoktu. Yaptığımız yatırımlarla 12 adet OMGİ’yi Çanakkale’ye kazandırdık. Ayrıca denizcilik faaliyetlerine destek maksadıyla 9 adet deniz OMGİ’sini de aynı dönemde kurarak, denizcilik için önemli adımlar attık. Ayrıca, uçuculuk faaliyetlerine destek için Çanakkale ve Gökçeada Havalimanına Elektronik Rüzgâr Ölçüm Sistemi kurduk. Böylece hava yolu hizmetine büyük katkı sağladık. MGM’nin Çanakkale’ye yapacağı meteorolojik yatırımlara 2014 ve sonrasında da devam edecek. Yeni projeler kapsamında Dünya Meteoroloji Teşkilatı (WMO) standartlarında 1 adet OMGİ ve 1 Adet Yüksek Atmosfer Gözlem İstasyonu Çanakkalelilerin hizmetine sunulacak” dedi. Meteoroloji konusunun önemli olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı arasında okullarda öğretmen ve öğrencilere meteoroloji konusunda eğitim verilmesi için protokol imzalandığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "22 milyonluk Milli Eğitim camiası ile böyle bir protokolü imzaladığımız için mutluyuz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü elemanları bütün okullara giderek, iklim değişikliği hakkında, genel meteorolojik tahminler nasıl yapılıyor ve bunlara nerelerden ulaşmak mümkün bu konular hakkında bilgi verecek. Biz özellikle küresel olarak Balkanlar, Kafkaslar, hatta Orta Asya'ya kadar, Akdeniz ülkelerine kadar meteoroloji tahminlerde en ileri noktadayız. Meteorolojik tahminlerde ilk 7'ye giren, teknolojide ilk 7'ye giren Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz var. Hakikaten gurur duyuyoruz. Biz şu ana kadar bütün Türkiye'de 700'den fazla otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. 10'dan fazla meteorolojik radarlarımız var, her yerde hatta ilk defa denizlerde dahil otomatik meteorolojik ölçümleri kurduk.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)