adscode
adscode

'Okullarımız İçin Camilerde Yardım mı Toplayalım'

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu okullarda temizlik yaptırılan ve bulaşık yıkatılan öğrenci görüntüleri sonrası Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıya sorular yöneltti.

'Okullarımız İçin Camilerde Yardım mı Toplayalım'
Eğitim
 Okulların müstahdem ihtiyacının okul aile birliğine gelen veli yardımlarıyla karşılanmaya çalışıldığını ve bütçesi yeterli olmayan her okulda durumun bu şekilde olduğunu söyleyen Karaahmetoğlu, cami önlerinde mendil mi açalım diyen okul müdürlerine bir öneriniz olacak mı diye sordu.

"Geçtiğimiz günlerde Niğde Dündarlı Beldesinde temizlik görevlisi olmayan bir ilkokulumuzda binanın temizliğinin öğrencilere yaptırıldığı haberleri ve fotoğrafları basında yer almıştır. Şimdi ise Ankara Yenimahalle de bir lisemizde yemekhanesinde öğrencilere sırayla bulaşık yıkattırıldığı ayrıca yemek servisi yaptırıldığı haberleri gündeme gelmiştir"

 Bu hususta:
1.Bakanlığınıza bağlı hangi ilimizde kaç okulumuzda yardımcı hizmetler sınıfı müstahdem kadrosunda kaç kişi görev yapmaktadır? Kaç okulumuzun yardımcı hizmetler personeli bulunmamaktadır?
2.Bu okullarımızda temizlik ve güvenlik başta olmak üzere bu hizmetleri yerine getirecek personel ne şekilde temin edilmektedir?
3.Bu hususta Bakanlığınız bütçesinden 2014 yılında hangi ilimize ne miktarda ödenek aktarılmıştır?
4.Okullarımızın bu ve benzer ihtiyaçlarını gidermek üzere hizmet satın alma yöntemiyle hangi ilimizde İl Özel İdare bütçesinden ne miktarda ödenek kullandırılmıştır?
5. İL Özel İdareleri vasıtasıyla hizmet alımı yöntemiyle hangi ilimizde, Valilikler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla kaç personel istihdam edilmiştir?
6. Okullarımızın müstahdem ihtiyacını okul aile birliğine gelen veli yardımlarından karşılamaya çalışıldığı bilinen bir gerçektir. Hizmet satın alarak benzer personel ihtiyacını karşılamak üzere Okul Aile Birliği bütçelerinin yeterli olmadığı her okulumuzda benzer görüntünün yaşandığını biliyor musunuz?
7.Velilerden bağış alınmaması hususunda Bakanlığınızın talimatları hatırlandığında bu hizmetlerin Anadolu'da dar gelirli yoksul ailelerin eğitim öğretim gördüğü okullarda ne şekilde karşılanacağını ya da giderileceğini açıklar mısınız?
8. Üç dört bin öğrencinin eğitim, öğretim gördüğü okullarımızda bile temizlik görevini bir kişinin yürütmeye çalışması hakkında düşüncelerinizi açıklar mısınız? Bu okullarımızın tespit edilerek kadrolu personel istihdam edilmesi mümkün değil midir?
9. Sorunun çözümü noktasında kadrolu müstahdem, hizmetli ataması yapmayı düşünüyor musunuz?
10.Cami önlerinde mendil mi açalım diyen okul müdürlerimize bir öneriniz olacak mıdır? Yeterli ödenek aktaramadığınız okullarımızın bu hizmetlerini karşılamak üzere camilerden yardım toplamak gibi bir çözüm de düşünüyor musunuz?
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)