adscode
adscode

'Okulların yakılmasına rağmen yolumuza devam ediyoruz'

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kentte bazı okullara yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Olumsuz gelişmeler ve okulların yakılmasına rağmen yolumuza devam ediyoruz. Van'da eğitim anlamında…

'Okulların yakılmasına rağmen yolumuza devam ediyoruz'
Eğitim
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyon nedeniyle Van'da eğitimlerini sürdüren öğrencilerin durumuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Kırekin, ilin eğitim anlamında iyi noktalara geldiğini söyledi.

Yüksekova'dan gelen öğrencilerin genel durumu hakkında okul müdürlerinden bilgi aldığını dile getiren Kırekin, öğrencilerin barınma ve kitap ihtiyaçlarının karşılandığını, pansiyonlu okulların da eksikliklerinin giderildiğini aktardı

Van'ın eğitim anlamında iyi seviyelerde olduğunu ifade eden Kırekin, şöyle konuştu:

"Olumsuz gelişmeler ve okulların yakılmasına rağmen yolumuza devam ediyoruz. Kolay bir süreç değildir. Van'da eğitim anlamında büyük mesafeler aldık. Artık eğitimde farlı şeyler konuşuyoruz. Okuma yazma yerine bir üst beceri, TEOG, YGS, TÜBİTAK projeleri, Beyaz Bayrak gibi projeleri, çalışmaları konuşuyoruz. Van'da 50 okulumuz Beyaz Bayrak ödülüne layık görüldü. Yine TÜBİTAK Bilim Fuarına yüksek katılım sağlayacağız. Eğitim öğretimin yanında artık öğrencilerimizin farklı becerilerini konuşuyoruz. TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağladık. Bu anlamda sürekli deneme sınavları yapıyoruz."

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, Şube Müdürü Mücahit Tunç, ilçe milli eğitim müdürleri ve pansiyonlu okulların müdürleri katıldı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)