adscode
adscode

Okullarına Ulaşımda Zorluklar Yaşayan Çocuklar Meclis Gündeminde

Ankara Milletvekili Levent GÖK, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle okullarına ulaşımda zorluklar yaşayan çocuklar ve veliler hakkında verdiğim soru önergesi verdi.

Okullarına Ulaşımda Zorluklar Yaşayan Çocuklar Meclis Gündeminde
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

       

   

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Ülkemizin çeşitli bölgelerinde çok sayıda öğrencimiz okullarına ulaşımda zorluk yaşamakta, veliler çocuklarını okula götürebilmek için güç şartlarda mücadele vermektedir. Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ne bağlı Usluca Mahallesinde ikamet eden çocuklarımızın okula erişimleri yurttaşlarımızın kendi imkanları ile inşa ettikleri kayıkla sağlanmaktadır. Sabah saat 06.00’da başlayan ve 25 dakika süren bir yürüyüş sonrasında derinliği 60 metreyi bulan Batman Baraj Gölü’nün üzerinde yapılan çok tehlikeli bir yolculuğun ardından öğrenciler servis aracına ulaşmaktadır. Kayığı inşa eden ve öğrencileri taşıyan veliler rüzgârlı havalarda çocukları götüremediklerini ifade etmekte, yerleşim yerlerine yapılacak 4 kilometrelik bir yol ile bu sorunların ortadan kalkacağını belirtmektedirler.

         Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’in Erbap Mahallesi’ne öğrenci servisi gelmemesi sebebiyle çocuklarımızın ilçe merkezinde bulunan okullara tarlalardan ve Eskişehir-Konya yolunu kullanarak kilometrelerce yürüdüğü ortaya çıkmış, öğrenci velilerinin Millî Eğitim Bakanlığı’na ve Kaymakamlığa yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığı öğrenilmiştir.

         Erzurum’da yaşayan bir babanın çocuklarını sırtına alarak sert iklim koşullarına rağmen ve yol üzerindeki dereyi geçerek 3 kilometre yol kat edip okul servisine ulaşması kamuoyunda tepki çekmiştir. Sözü geçen baba dereye köprü, köylerine yol yapılmadığını ifade etmiş, daha önce dereyi geçmeye çalışan 2 kişinin hayatını kaybettiğinin altını çizmiştir.

         Tekirdağ’da çeşitli bahanelerle okul servisinin gitmediği Kapaklı’da bir anne her gün 7 ve 11 yaşlarındaki 2 çocuğu ile 3 kilometre yürüyerek çocuklarını okula ulaştırmakta, günde yaklaşık 15 kilometre yürüyen yurttaşımızın okul servisi talepleri duymazdan gelinmektedir. Çocuklarımızın okullarına ulaşımda yaşadığı zorluklar sürekli yerel ve ulusal basın aracılığıyla duyurulmakta, çözüm bekleyen yurttaşlarımız seslerini yetkililere duyuramamaktadır. Basına yansıyan vakalar dışında ülkemizin dört bir yanında benzeri durumlar yaşandığı tahmin edilmekte, 5 yıldızlı otellerde Eğitimde Fırsat Eşitliği temasıyla düzenlenen toplantılar eğitimin gerçek sorunlarına merhem olmamaktadır.

         Bu bilgiler ışığında:

  • Yurttaşlarımızın ilgili mercilere yaptıkları başvurulara rağmen okullarına ulaşmakta güçlük çeken ve zor şartlar altında eğitimlerine devam eden öğrencilerimizin sorunlarının çözülmesi için herhangi bir adım atılmamasının sebeplerini açıklar mısınız?
  • Okullarına ulaşmakta güçlük çeken ve zor şartlar altında eğitimlerine devam eden öğrencilerimizin sorunlarının giderilmesi için herhangi bir çalışma yürütülecek midir?
  • Türkiye genelinde okul servisi ulaşmayan yerleşimlerin sayısını açıklar mısınız?
  • Türkiye genelinde ikamet ettikleri yerleşim yerlerine okul servisi ulaşmayan öğrencilerimizin sayısını açıklar mısınız?
  • Eğitimde Fırsat Eşitliği temasıyla düzenlenen Milli Eğitim Şurası’nda okula ulaşımda güçlük çeken çocuklarımıza ilişkin hangi kararlar alınmıştır?      

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)