adscode
adscode

OKULUMDA SANAT VAR

Tarih boyunca insanoğlu, varlığının değerlerini gelecek nesillere aktarmanın en etkili ve kalıcı yollarından biri olarak sanatı seçmiştir.

OKULUMDA SANAT VAR
Kültür Sanat
Tarih boyunca insanoğlu, varlığının değerlerini gelecek nesillere aktarmanın en etkili ve kalıcı yollarından biri olarak sanatı seçmiştir.

Sanat aynı zamanda bir milleti birbirine kenetleyen, duygu ve düşünce birliği sağlayan bir unsurdur.

İnsanlar ve milletler kişiliklerini, dünya görüşlerini, yaşama bakış açılarını en iyi sanat yoluyla ifade ederler.

Bir milletin ulaştığı kültür ve medeniyet seviyesini görmek için o milletin yetiştirdiği sanatkârlara ve üretmiş olduğu eserlere bakılır. Sanat bir milletin maddi seviyesini, hem de manevî anlamda ulaştığı zirveyi göstermesi açısından son derece önemlidir. Bir ülkenin insanlarının özgüven, bilgelik, feraset ve hikmet sahibi oluşu, sanat erbabı sayısıyla ölçülmektedir.

Günümüz insanının medeniyet tasavvuruna etki etmeyi ve nasıl büyük bir medeniyetin torunları olduğumuzu dünyaya hatırlatmayı görev edinen KLASİK SANATLAR, aynı zamanda hayatın içindeki çarpıklıklara ve manevî hastalıklara en güzel reçeteyi yazan klasik sanat eserlerinin şifa sunmaya devam etmesini ve yeni nesillere taşınmasını sağlamayı amaç edinmiştir.

 “Her Okulda Bir Sergi Bir Seminer” proje adı ile Anadolu’nun Sanatlarını “ Okulumda Sanat Var” sloganı ile  başlattık.  Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz bu proje ile sanatlarımızın farkında olarak yetişecek, yapılacak etkinliklerle sanatlarımızı tanıyacak, sanatkarlarımızla tanışacak ve bu sanatlarımızın farkındalığı ile yetişmiş olacaktır.   


http://www.klasiksanatlar.com/Projects.aspx?articleID=37


İlk etkinliğimiz Kandilli Kız Anadolu Lisesi’nde, Hattat Ahmet Zeki Yavaş hocamızın Klasik Sanatlarımız konulu semineri ve ‘Anadolu’nun Sanatları’ sergimiz 12 Nisan (Perşembe) günü saat 13:00 de gerçekleştirilecektir.

 

BİLGİ İÇİN: 0545 293 01 20

ADRES: Kandilli mah. Kandilli cad. Liseli sk. No:1/A Üsküdar-İstanbul

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)