adscode
adscode

Okuma yazma bilmiyordu şimdi üniversiteli oldu!

Büyükçekmece Belediyesi'nin Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) mucizeler yaratmayı sürdürüyor.

Okuma yazma bilmiyordu şimdi üniversiteli oldu!
Eğitim
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi ve EYOP öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreni Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit salonunda gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen, eğitimini yarım bırakmış veya hiç okuma yazma bilmeyenler için hayata geçirdiği Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP), 2015-2016 dönemi mezunlarına törenle diplomaları verildi.

Büyük bir iş yaptık!

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir ülkenin geleceğinin ancak eğitimle şekillenebileceğinin altını çizerek; "Halk akademilerimiz ve EYOP projemizle onbinlerce insanımıza ulaşıyor, eğitim alanında, meslek edindirme alanında herkesin talebine yanıt verebiliyoruz. Özellikle EYOP ile bugüne kadar okuma yazma dahi bilmeyen ancak bugün üniversiteden mezun olan yada üniversitede öğrenim gören vatandaşlarımız oldu. İstanbul Üniversitesi ile birlikte başlattığımız bu proje sahip çıkarak büyük bir iş yaptığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Ülke Bala en somut örnek

Bu yıl mezun olan kursiyer Ülküye Bala'nın okuma yazma bile bilmezken bu yıl üniversite sınavlarını kazandığını açıklayan Başkan Akgün; "Ülküye Bala'yı azmi ve kararlılığından ötürü kutluyorum. Bizim ne derece doğru bir iş yaptığımızın en somut göstergesidir" ifadesini kullandı. Başkan Akgün, İstanbul Üniversitesi'ne ve projeye katkı sunan Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği'ne teşekkür etti.

359 mezun diplomalarını aldı

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları'ndan 28. dönem mezunları 300, EYOP mezunu 29 ve okuma yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 30 kursiyere törenle diplomaları dağıtıldı. Düzenlenen mezuniyet törenine İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Serap İnal, Yardımcı Doç. Dr. Burhan Baloğlu, EYOP Proje Başkanı Ufuk Erkoçlar, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Başkan Danışmanları Reşit Oral ve Bayram Ali Üner katıldı.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)