adscode
adscode

'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' kampanyası hayata geçirildi

İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için başlatılan "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyası kapsamında etkinlikler yapıldı.

'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' kampanyası hayata geçirildi
Türkiye'den Haberler
 
İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yaya geçitlerinde etkinlikler gerçekleştirildi.

 

Eskişehir

 

Eskişehir'de bir alışveriş merkezinin önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Özdemir Çakacak, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldığını söyledi.

 

Bakanlığın, bu seneyi "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan ettiğini hatırlatan Çakacak, "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara, durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır." dedi.

 

 

Kütahya

 

Kütahya'daki etkinlik kapsamında, Vali Ömer Toraman, kent protokolü ve öğrenciler, Zafer Meydanı ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda trafik ışığı olmayan yaya geçitlerini kullanarak yolun karşısına geçti.

 

Etkinlik hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Toraman, amaçlarının meydana gelen kazalarda can ve mal kaybı ile yaralanmaları en aza indirmek olduğunu kaydetti.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kütahya'da, yayaların da karıştığı kazalar meydana geldiğini söyleyen Toraman, "2018 yılında Kütahya'da yaklaşık 170 yaya vatandaşımız kazalarda yaralanmış bulunuyor. Sürücülere çağrımız; bir yaya geçidine yaklaşırken muhakkak hızlarını düşürsünler. Eğer yaya geçidinde bir yaya görüyorlarsa da muhakkak dursunlar ve o yayanın geçişini tamamladıktan sonra yollarına devam etsinler." ifadelerini kullandı.

 

Bilecik

 

Bilecik'te, Atatürk Bulvarı'ndaki etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Vali Bilal Şentürk, özellikle sürücülere bir mesaj vermek istediklerini belirtti.

 

İnsan hayatını korumanın önemine değinen Şentürk, "Esas olan insan hayatı. Teröre kaybettiğimizden daha fazlasını kazalarda kaybediyoruz. Bu noktada umumiyetle sürücü hatasından kaynaklanan kazalar da oluyor. Araç sürücülerimizin durarak her noktada önceliği yayalara vermesini arzu ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

 

 

Yalova

 

Yalova kent merkezinin 24 noktasında, yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik eş zamanlı uygulama yapıldı.

 

Cumhuriyet Caddesi'ndeki yaya geçidinde yapılan uygulamada konuşan Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, "İlimizdeki ölümlü kazaların çoğu yayalara öncelik verilmemesinden kaynaklanıyor. Aslında bu proje bizim ilimize uygun bir proje benim gördüğüm kadarıyla." ifadelerini kullandı.

 

Adana

 

Adana'da Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı Süreyya Nihat Oral Ortaokulu önünde farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

 

Okul öğrencileri, ellerindeki "Öncelik yaşayan adımlar", "Dur yolda ben de varım", "Dikkatli geç yaşamayı seç", "Sen dur yaşam durmasın" yazılı dövizlerle yaya öncelikli trafiğe dikkati çekmeye çalıştı. 

 

 

Osmaniye

 

Osmaniye'de de Vali Ömer Faruk Coşkun'un katılımıyla Devlet Bahçeli Meydanı çevresindeki yaya geçitlerinde uygulama yapıldı.

 

Jandarma ve polis ekipleri yaya geçidi bulunan yerlerde sürücüleri durdurarak yayaların öncelik hakkı olduğunu hatırlatarak, bilgilendirici broşür dağıttı.

 

Mersin

 

Mersin'de de Vali Ali İhsan Su'nun katılımıyla merkez Akdeniz ilçesi İsmet İnönü Bulvarı Ulu Cami Meydanı önündeki yaya geçidinde, farkındalık uygulaması gerçekleştirildi.

 

Su, yaptığı konuşmada, trafik kazalarını azaltmak, ölümler ve yaralanmaları en aza indirmeyi hedefleyerek kent genelinde ciddi çalışma yaptıklarını anlatarak, "Genel itibariyle trafik kazalarında yaralanan veya hayatını kaybedenlerin yüzde 20'sinin yaya olarak trafikte seyreden vatandaşlarımız oluşturuyor. Yayalar zarar görüyor. Yayaların mutlaka kanuni olarak desteklenmesi gerekiyordu. O da 2018 yılında mevzuatta yapılan bir değişiklikle yapıldı." diye konuştu. 

 

 

Hatay

 

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi İnönü Caddesi'nde Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün katılımıyla yaya geçitlerinde farkındalık uygulaması yapıldı. 

 

Karabörk, yaptığı konuşmada, etkinliğin, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılmasına katkı sağlayacak bir uygulama olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 

"Bu kampanyayla vatandaşlarımız trafikte yaya trafiğine öncelik verecekler. Ülke genelinde ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Halkımızın bilinçlendirilmesiyle bu kazaları azaltmak emniyet teşkilatının birinci derecede görevi ve sorumluluğu olacak. Jandarma ve diğer kurumlarla birlikte hem şehirler arası yollarda hem de şehir içi yollarda güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye arttırarak kazaların olmasını engellemek, kazalar olmuş ise ölüm ve yaralamayla sonuçlanmamasını sağlamak amacıyla tüm tedbirleri personelimizle birlikte alacağız."  

 

Edirne

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp, kampanyayı İpsala ilçesinden başlattı.

 

Vali Canalp, trafikte önceliğin yayalarda olduğu bilincini yerleştirmek için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

 

Yapılan düzenlemenin insan hayatına verilen değeri öne çıkardığının altını çizen Vali Canalp, şunları kaydetti:

 

"Araçlar çelik ve sert plastikten imal edilmişlerdir, ama biz insanlar etten ve kemikten yaratılmışız. Dolayısıyla kemiğin ve etin, çeliğe ve sert plastiğe önceliği olması gerekiyor. Bu yasal düzenleme de buna yönelik, düzenleme ile bu yıl yaya öncelikli trafik yılı ilan edildi. 

 

Bu çerçevede emniyet ve jandarma teşkilatımız bilinçlendirme faaliyetlerini yürütecekler. Ekiplere milli eğitim müdürlükleri de destek verecek. Trafikte yayalara öncelik vermemiz gerektiği bilincini yerleştirmek için çaba göstereceğiz."

 

Kırklareli

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Özgürlük ve Demokrasi Meydanında düzenlenen programda, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, kurum müdürleri ve öğrenciler tarafından, yaya geçitlerinde sürücüleri bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

 

Vali Bilgin, burada yaptığı konuşmada, kampanya ile farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

 

Yaya geçitlerinin çok önemli olduğunu belirten Bilgin, tüm sürücülerin kampanyaya destek vermesi çağrısında bulundu.

 

Tekirdağ

 

Tekirdağ'da da sürücüler bilgilendirildi. 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş, kurum müdürleri ve öğrenciler tarafından, yaya geçitlerinde sürücülere bilgilendirici broşürler dağıtıldı. 

 

İstanbul

 

2019'un "Yaya öncelikli trafik yılı" ilan edilmesi kapsamında, "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla başlatılan kampanya için İstanbul'da etkinlik düzenlendi.

 

Mecidiyeköy İETT otobüs duraklarının çıkışındaki yaya geçinde "Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması" amacıyla bilgilendirme yapıldı. 

 

Üst geçitlere bilgilendirici afişler asılırken, bir grup öğrenci de "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" yazılı pankart açtı. 

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının trafikle ilgili eylemini İstanbul'da başlattıklarını söyledi.

 

Geçen yıl Karayolları Trafik Kanununda yeni bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Yerlikaya, "Bu düzenleme ile eğer trafikte görevli birisi yoksa, ışıklı trafik işaretleri de bulunmuyorsa, sadece trafik işaret levhalarının belirlediği tüm kavşakların giriş ve çıkışlarında, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yere sürücülerimiz yaklaşırken yavaşlamak zorundalar. Eğer, buradan bir yaya geçmek üzere hareket ediyor veya geçiyorsa, sürücü durup ilk geçiş hakkını yayaya tanımak zorunda." dedi.

 

İzmir

 

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla başlatılan proje İzmir'de de hayata geçirildi. 

 

İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Mete Çağlar, öğrenciler ve vatandaşlar, ülke genelinde eş zamanlı başlatılan proje için Halit Ziya Bulvarı'nda Mimar Kemalettin Caddesi girişindeki yaya geçidinde bir araya geldi.

 

Proje, protokol üyeleri, engelli vatandaşlar, öğrenciler ve kampanyaya katılan vatandaşların yaya geçidinden karşıya geçmesiyle Türkiye genelindeki diğer illerle eş zamanlı başlatıldı.

 

Vali Yardımcısı Öneği, Emniyet Müdürü Aşkın ve İl Jandarma Komutanı Korkmaz, öğrencilerle yaya geçidinde bekleyen sürücülere kampanyaya ilişkin broşürler dağıtarak proje hakkında bilgiler verdi.

 

Etkinlikte yer alan öğrenciler ve engelli vatandaşlar da trafikte yaya bilincinin artırılmasına ilişkin dövizler taşıdı.

 

Samsun

 

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, yaya öncelikli trafik anlayışı için Vali Osman Kaymak'ın öncülüğünde ilkokul öğrencileri, trafik polisleri ve engelli bireylerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

 

Etkinlikte öğrenciler, vatandaşlara ve araç sürücülerine yaya geçidi kullanımında daha dikkatli olunması için kırmızı düdük çaldı, Vali Kaymak ile okul önlerindeki kazalara dikkati çekmek için birlikte yaya geçidinden geçti.

 

"Yaya öncelikli trafik" için basılan broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte Kaymak ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, araç sürücülerini yaya geçidinden geçen vatandaşlara ve öğrencilere karşı daha bilinçli olmaları konusunda uyardı. 

 

Sinop 

 

Sinop'ta Adliye Meydanı kavşağında gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Köksal Şakalar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altınbaş ve diğer ilgililer, sürücülere etkinlik hakkında bilgi vererek broşür dağıttı.

 

Malatya

 

Malatya'da, Sümer İlkokulu önünde bulunan yaya geçidi üzerinde öğrenciler, ellerindeki trafik levhalarıyla araçları durdurarak yayalara yol vermelerini sağladı. 

 

Programa katılan Malatya Valisi Aydın Baruş'un da aracını durduran öğrenciler, bu sırada okuldan çıkan arkadaşlarının yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı oldu.

 

Vali Baruş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yolları kullanırken insan hayatına büyük önem verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Gaziantep

 

Gaziantep'te ise kampanya kapsamında 130 yaya geçidinde bilgilendirme yapıldı.

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Fevzi Çakmak Bulvarı alışveriş merkezi önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kampanyanın önemine dikkati çekti.

 

Şanlıurfa 

 

Şanlıurfa'da ise kampanya kapsamında Rabia Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

 

Vali Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilen programa bazı engelli vatandaşlar, öğrenciler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

 

Ellerinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" dövizleri taşıyan katılımcılara protokol üyeleri tarafından çevre dostu bez torbalar dağıtıldı. 

 

Vali Erin ve beraberindekiler, etkinlik kapsamında sürücü ve yayalara konuyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttı.

 

Adıyaman 

 

Adıyaman'da ise Atatürk Caddesi'nde düzenlenen programda öğrenciler, ellerindeki trafik levhalarıyla araçları durdurarak yayaların geçişini sağladı.

 

Programa katılan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez de sürücülere trafik broşürleri dağıtarak, öğrencilerle yaya geçidini kullandı.

 

Kilis

 

Kilis'te de yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için etkinlik düzenlendi.

 

Cumhuriyet Caddesi Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde düzenlenen programda Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, okul çıkışında öğrencilerle bir süre sohbet ederek trafik kurallarının önemine ilişkin bilgilendirme yaptı.

 

Kahramanmaraş

 

Kahramanmaraş'ta da trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla program düzenlendi.

 

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Trabzon Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte, sürücülerin ve insanların trafik kurallarını kültür ve yaşam tarzı haline getirmelerinin önemli olduğunu söyledi.

 

Kırıkkale

 

Kırıkkale'deki etkinlikte, Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Hürriyet Caddesi'nde bulunan yaya geçidinde sürücülere broşür dağıtarak, onları bilgilendirdi.

 

Sezer, burada yaptığı açıklamada, bugün 81 ilde ve bütün ilçelerde yaya önceliğine dikkati çekmek ve duyarlılık oluşturmak için sahaya inildiğini söyledi.

 

Trafik kazalarının yüzde 20'sinin yayaya çarpmalardan kaynaklandığını aktaran Sezer, "Kırıkkale'de de bu konuda sayılar az değil. Son 4 yıl içerisinde 10 vatandaşımız yaya çarpma neticesinde hayatını kaybetti. 750 kişi de bu kazalarda yaralanmıştır. Trafik bilincinin artırılmasıyla beraber bu rakamlar düşecek." dedi.

 

Nevşehir

 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Atatürk Bulvarı'ndaki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte sürücülere broşür dağıttı.

 

Yaya geçitlerinde duran halk otobüslerine binen Aktaş, araçtaki sürücü ve yolculara da çalışmayla ilgili bilgi verdi.

 

Kırşehir

 

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Cacabey Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla kampanyayı başlattıklarını belirtti.

 

Yıl boyunca kampanyanın devam edeceğini söyleyen Akın, "Afişlerle, broşürlerle, okullarda verilen eğitimlerle, trafik personellerimizin yapacağı uyarılarla bu uygulamayı yaygınlaştırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Akın, kampanya kapsamında farklı noktalarda 90 jandarma ve 300 emniyet personelinin görevlendirildiğini kaydetti.

 

Sivas 

 

Sivas'ta İnönü Bulvarı'ndaki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte, trafik polisi yeleği ve şapkası giyen Vali Salih Ayhan, yaptığı konuşmada, yaya geçitlerinin kullanılırlığının artırılması amacıyla düzenlenen kampanyayı önemsediklerini vurguladı.

 

Yayaların üstünlüğünün olduğu bir döneme geçildiğini dile getiren Ayhan, "Bundan sonra yaya ve okul geçitlerinde öncelik çocuklarımızın ve yayalarımızındır. Sürücülerimizin daha duyarlı olması ve farkındalık oluşturmak için özellikle ilimizdeki engelli vatandaşlarımıza özel elbise alacağız. Bu şekilde hem trafikte daha kolay fark edilmeleri sağlanacak hem de hayatları kolaylaşacak." dedi.

 

Ellerinde çeşitli pankart taşıyan ve polis yeleği giyen öğrenciler, bekledikleri yaya geçitlerinde "Öncelik yayalarındır" sloganı attı. 

 

Yozgat

 

Yozgat'ta hava muhalefeti dolayısıyla Merkez Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Yozgat Valisi Kadir Çakır, trafikte bütün araç sürücüleri başta olmak üzere herkesin üzerine büyük yükümlülük düştüğünü söyledi. 

 

Çakır, "Burada çocuklara da büyük yükümlülük düşüyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin düşünceleri, görüşleri, uyarıları anne ve babalar için çok önemli. Sizden ricamız herkesi uyarın, çünkü bu kuralsızlık en büyük zaman kaybı, kimi zaman da mal ve can kaybıdır. Onun için çocuklarımız bu projenin içinde yer alıyor." diye konuştu.

 

Etkinliğe, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, emniyet ve jandarma personeli ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Niğde

 

Niğde'deki etkinlikte, Vali Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Doktor Sami Yağız Caddesi'nde ellerinde dövizlerle yaya geçidinde bekleyen öğrencilerle bir araya geldi.

 

Vali Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafiğin hayatın bir parçası olduğuna dikkati çekerek, "İnanıyorum ki bu kampanyaya vatandaşlarımız gerekli desteği verecektir ve bu sayede trafik kazaları bir nebze azalacaktır." dedi.

 

Kayseri

 

Kayseri'de de Cumhuriyet Meydanı'nda İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, sürücüler ve yayalar bilinçlendirildi.

 

Etkinlikte, polisler ve öğrenciler tarafından yaya ve sürücülere broşür dağıtıldı. 

 

Bayburt

 

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Saat Kule Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı himayesinde 81 ilde eş zamanlı hayata geçirilen kampanyanın amacının, yayaların trafikte sağlıklı şekilde seyrini sağlamak olduğunu söyledi.

 

Geçen yıl verilerine göre yurt genelinde bin 700 yayanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Pehlivan, "Bu, önemli bir rakam. Can acıtıcı, hepimizi üzen bir rakam. İnşallah bu kampanyalar sayesinde sürücülerimiz çok daha dikkat eder, kurallara riayet ederler ve yayalarımız bu yaya geçitlerini sağlıklı, güvenli şekilde kullanırlar. Bu şekilde de kazalar bertaraf edilmiş, önlenmiş olur." dedi.

 

Programa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Artvin 

 

İl merkezindeki Kadir Topbaş Bulvarı Kavşağı'nda düzenlenen etkinlikte, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar yaya geçitlerine yönlendirildi. Yaya yaya geçitlerinde durdurulan sürücülere ise bu noktalarda geçiş üstünlüğünün yayalarda olduğu anlatıldı. Etkinlik çerçevesinde konuya ilişkin yaya ve araç sürücülerine broşür da dağıtıldı.

 

Giresun

 

Giresun'da yapılan uygulamada Vali Harun Sarıfakıoğulları ve trafik polisleri, Atatürk Lisesi kavşağında sürücüleri bilgilendirerek broşür dağıttı.

 

Uygulamaya katılan öğrenciler, cadde üzerinden geçen dolmuş içerisindeki yolculara ve sürücülere broşür verdi.

 

Vali Harun Sarıfakıoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan düzenlemeyle artık geçiş hakkının yayalara ait olduğunu söyledi.

 

Rize

 

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, Trafik Şube Müdürü Zeki Özkan ve çocuklar, Memişağa Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere broşür dağıttı.

 

Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyasına değindi.

 

Birtakım tedbirlerin alındığını ifade eden Dalkıran, "Okullardan getirdiğimiz öğrencilerle vatandaşlarımızla bir farkındalık çalışması yaptık. Bu çalışmayı ilimizin farklı noktalarında yapıyoruz. İlimizde bir farkındalık oluşacağına inanıyoruz. Sürücülerimizin yayalara saygılı olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

 

Ordu

 

Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Seddar Yavuz'un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Ordu İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Balcı ile çok sayıda vatandaş ve sürücüler katıldı. 

 

Vali Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmasında, dünya üzerinde en değerli varlığın insan olduğunu, insana dair en önemli hususun da yaşama hakkı olduğunu söyledi. 

 

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatları ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayelerinde kampanya başlatıldığını belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin mevzuat değişikliği yaparak yayalara öncelik verilmesi hususunda bir düzenleme yaptığını dile getirdi.

 

Trabzon

 

Trabzon'da, Vali İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, öğrencilerle birlikte Trabzon Meydan Parkı mevkisinde gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere broşür dağıttı. 

 

Vali Ustaoğlu, Türkiye'nin her yerinde İçişleri Bakanlığınca yaya öncelikli trafik uygulamasını başlattıklarını söyledi. 

 

"Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın" sloganıyla başlatılan bu kampanyayla yaya öncelikli trafik uygulamasında bilinci artırmak adına bir farkındalık oluşturma adına Türkiye'nin her yerinde il merkezleri ve ilçelerde projenin başladığını aktaran Ustaoğlu, çalışmayla trafik kazalarını minimize etmenin hedeflendiğini kaydetti. 

 

Gümüşhane

 

Fatih Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, çocuklara trafik kurallarını aşılamak amacıyla akülü araçlar kullandırılarak uygulamalı eğitim verildi. Eğitim kapsamında minikler, Atatürk Caddesi üzerinde akülü araçlarını kullanarak yaya geçidinde bekleyen yayalara ve protokol üyelerine yol verdi.

 

Diğer illerde de kampanya kapsamında benzer etkinlikler düzenlendi. 

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)