adscode
adscode

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin TÜBİTAK-BİDEB destekli projesi tamamlandı

TÜBİTAK-BİDEB tarafından desteklenen 2237-A kodlu proje başarı ile tamamlandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin TÜBİTAK-BİDEB destekli projesi tamamlandı
Eğitim

TÜBİTAK BİDEB TARAFINDAN DESTEKLENEN 2237-A KODLU PROJE BAŞARI İLE TAMAMLANDI

TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında “Eğitim Bilimleri Alanında Lisansüstü Eğitim Gören Öğrenciler İçin Proje Hazırlama Kursu II”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman YAMAN yürütücülüğünde 21-26 Aralık 2020 tarihleri arasında Online olarak yapılması planlanmış ve başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Toplam 6 gün süren programda, alan eğitiminin ve eğitim bilimlerinin farklı alanlarında öğrenim gören lisansüstü öğrencilerine; proje hazırlamanın her türlü boyutu hakkında projelerde ve alanlarında uzman olan 7 farklı üniversiteden toplam 13 öğretim üyesi tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler verilmiştir. Bu eğitimle lisansüstü eğitim gören öğrencilerin bir projeye başvurulması, hazırlık yapılması, uygulanması ve sonuçlandırılması gibi her basamağı hakkında ayrıntılı bilgi edinmeleri sağlanmıştır.

Tüm eğitmen ve katılımcılar, proje sonunda olumlu değerlendirmeler yapmışlardır. Bu tür projelerin temel amacı bilimsel anlayışı toplumda yaygınlaştırmak olduğundan, Pandemi dolayısı ile uzaktan ve dijital imkanlar kullanılarak gerçekleşen bu projenin amacına ulaştığı ve yaygın etkisinin TÜBİTAK’ın amaçları ile tutarlı olduğu değerlendirilmiştir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)