adscode
adscode

Onlar 22 aydır atama bekliyor? Artık oyalanmak istemiyorlar!

Ziraat, Gıda, Su ürünleri, Orman Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerden veryansın...

Onlar 22 aydır atama bekliyor? Artık oyalanmak istemiyorlar!
Eğitim

Uzun zamandır atama bekleyen Ziraat, Gıda, Su ürünleri, Orman Mühendisleri ve Veteriner Hekimler, artık görmezden gelinmek istemiyor ve atama bekliyor. İşte konu hakkında gelen çarpıcı bir mail:

"Bizler her platformda sesini duyurmaya çalışan atama bekleyen Ziraat, Gıda, Su ürünleri, Orman Mühendisleri ve Veteriner Hekimler olarak sizi saygıyla selamlıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığı, en son 2017 Haziranda ilana çıktı, üzerinden kaç ay geçmesine rağmen atamamız yok. Dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’nın talep ettiği ve Maliye Bakanlığında bekletilen 10551 kişilik personel alımı isteği üzerinden 13 ay geçmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmamıştır; bunca zaman geçmesine rağmen gerçekleştirilmeyen seçim vaadi olarak kalmıştır.

Bakanımız Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanlığı; Tasarruf ve bakanlıkların birleştirilmesi bahanesi ile bizleri oyalamaktadırlar. Kaç kez randevu talebinde bulunduk cevap vermedi. Kendisinin her gittiği ilde çiçeklerle atamayı soruyoruz cevap yok. Bakanımız en son katıldığı programda hala ihtiyaç varsa alacağız diyor. İl tarımda herkes işlerin yetişmediğinden şikâyetçi, oyalamalardan bıktık bize bir açıklama yapılsın şu kadar, şu tarihte diye biz de o zamana kadar önümüze bakalım. Bizler yaklaşık 2 yıldır atama beklerken bu süre zarfında, başta İçişleri Bakanlığı (30 bin polis) olmak üzere Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (40 bin öğretmen), Diyanet İşleri Başkanlığı (9500 kişi), Sağlık Bakanlığı (25 bin sağlık görevlisi) gibi kurumlar sayısız alım yapmıştır. Bir tarım ülkesi olan Türkiye'de herkesten çok bizlere ihtiyaç varken; Devlet tasarruf tedbirleri bir tek bize mi uygulanmaktadır? Bakanımız 2018 Aralıkta bütçe görüşmelerinde 1-2 ay sonra norm kadro belirleyeceğini söylemesine rağmen 2019 Mart ayında yeni norm istendi. Sürekli bekletilmekten, oyalanmaktan bıktık. Hiçbir atama bekleyenler bizim kadar bekletilmedi. Şuan ki durumda özel sektörde iş bile bulamıyoruz, bulsak bile hakkımız olan ücretler verilmiyor. Mühendis maaşının çok altında asgari maaşla haftanın 6 günü sabah 7, aksam 8'e kadar çalıştırılıyoruz. Bazen yoğun dönemde gece 11'i de bulabiliyor. Biz bu Mühendislik ve Hekimlik Diplomasını boşuna mı aldık? Bize bir imkân verilse bu ülke için çok şey yapacak güçte ve bilgideyiz bizden başka alanımızı kim daha iyi bile bilir. En verimli çağımızda evde oturuyoruz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)