adscode
adscode

"Önümüzdeki dönem bir değişim dönemi ise değişimin ana motoru gençler"

Genç Yetenek Gelişim Programı başvuruları başladı. İBB İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman program hakkında sorularımızı yanıtladı.

"Önümüzdeki dönem bir değişim dönemi ise değişimin ana motoru gençler"
Etkinlikler
Güncelleme : 25-Jun-21 15:33

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Genç Yetenek Gelişim Programı Kariyer İBB üzerinden başvuruya açıldı. Bugün başlayan başvuruları 9 Temmuz’a kadar sürecek. 

Programa, İstanbul'da ikamet eden, 30 yaşın altında olan, herhangi bir işte çalışmayan lisans ve üzeri mezunu gençler başvuru yapabilecek.


İBB Genç Yetenek Gelişim Programı, 30 yaş altı gençlerin, hem mesleki hem de kişisel bilgi ve becerilerini artırmayı ve onları iş hayatına hazırlamayı hedefliyor. Başvurudan sonra yapılacak ingilizce sınavı ve genel yetenek testi sonrası başarılı olan adaylar kura çekilişine dahil olacak. Programda; geleceğin yetkinliklerini kazandırmak üzere e-eğitim ve webinarlar, İstanbul'un deneyimleneceği saha çalışmaları, yeni fikirlerin projeye dönüştüğü gelişim kampı ve kariyer fırsatlarının yakalanacağı sektörel buluşmalar yer alacak.

İBB İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, yöneticisi olduğu Genç Yetenek Gelişim Programı hakkında Eğitim Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

Genç Yetenek Gelişim Programı nasıl, hangi vizyonla başladı?

Genç Yetenek Gelişim Programı yönetime geldiğimiz andan itibaren hayal ettiğimiz ve gerçekleştirmek için yoğun mesai harcadığımız bir program çünkü önümüzdeki dönem bir değişim dönemi ise değişimin ana motoru gençler. Onlar kendilerini değiştirebilecek güce ve motivasyona sahipler. Bize düşen görev ise gençleri gördüğümüzü, duyduğumuzu ve önemsediğimizi hissettirmek. Onlar için bir şey yapmak, bu konuda adım atmak.

Bu amaçla, Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde, yarının yöneticileri olan gençlerimize bugünden dokunmak, onları geleceğe ve iş dünyasına hazırlamak istedik.

Gençleri baskı altında tutan, yok sayan, birikimlerini, yeteneklerini görmezden gelen, fırsat yaratmayan sistemin tam karşısında duruyoruz. Gençlerimizin enerjisine, üretim gücüne, istekli olduğunda başaramayacağı hiçbir şey olmadığına inanıyoruz.

Programı ilk olarak 2020 yılının şubat ayında başlattık ve İBB’nin genç çalışanlarını dahil ettik. 1 yıl süren çok başarılı bir yolculuk oldu. Şimdi ise İstanbullulara yaşanabilir bir kent yaratmak ve İstanbulluları mutlu etmek amacıyla çıktığımız bu yolda, mevcutta iş arayan İstanbullu gençlere gelişim fırsatı sunmak istiyoruz. Gelişimine önem veren, daha iyisi için çabalayan ve İstanbul’u her anlamıyla hisseden 1000 gencimizle birlikte kapsamlı bir program yürüteceğiz.

İYİ BİRER İSTANBULLU OLMANIN YOLUNU AÇACAĞIZ.

 

Program tam olarak neyi hedefliyor? Bu konudaki beklentiler neler?

Genç Yetenek Gelişim Programı, çok önemsediğimiz, heyecan duyduğumuz ve yararına yürekten inandığımız bir program. Geleceğin liderlerinin gelişimi için kurguladığımız bu program, genç İstanbulluların daha nitelikli işler bulmalarına katkı sunacak bilgi ve becerileri edinmelerini sağlayacak.

Programa katılacak arkadaşlarımız iş hayatına hazırlanmanın yanı sıra İstanbul’un ruhunu da bizzat yaşayacak ve deneyimleyecekler.

Programımızın mottosu tüm İstanbulluların aşina olduğu bir söylem: GENÇLİĞİMİZ VAR…

İçimizdeki heyecanı, isteğimizi yansıtan bu söylem, programımızın ruhunu oldukça iyi yansıtıyor.

Programı başarıyla tamamlayan genç İstanbullular 5 ortak değere sahip olacak.

  • Bir, dürüst olacaklar… Dürüst olmayan bir çalışan, amaca hizmet edemez.
  • İki, insan sevgisi…
  • Üç, hak edeceğiz, hak kazanacağız. Hak yemeyeceğiz.
  • Dört, çeviklik…
  • Beş, sürdürülebilirlik…

Yaptığımız her şey bu 5 değer üzerine oturacak. Bu programa katılan herkes bu 5 değere sahip çıkacak. Programın sonunda bizzat bunları yaşayarak hissetmiş olacaklar.

Süreç tamamlandığında biraz daha parlamış, biraz daha bilgi ve beceri olarak donanmış, çok daha önemlisi toplumsal farkındalığı yükselmiş insanlar olsun istiyoruz. Bu gençler önümüzdeki 3-5 yıl içinde iş dünyasının çeşitli alanlarına dağılarak önemli görevler üstlenecekler. Yarının yöneticileri bu gençler olacak.

Programa katılacak olanlar nasıl bir deneyim yaşayacak?

Programa dahil olan gençlerimizi çok kapsamlı, rüştünü ispatlamış bir program bekliyor. İlk olarak birbirimizi hissedebileceğimiz bir lansman etkinliği ile buluşacağız. Sonrasında ise teorik anlamda bilgilerini geliştirebilecekleri bir dizi e-eğitim ve webinar’lar ile yolculukları devam edecek. Bu eğitimlere paralel olarak İstanbul’u bizzat deneyimleyebilecekleri saha çalışmalarına dahil olacaklar. Yeri gelecek süt dağıtacaklar, yeri gelecek Halk Ekmek büfelerinde görevli olacaklar. İETT ile İstanbul’u gezip, İSKİ/İGDAŞ ile sayaç okuyacaklar. Uçtan uca yapılandırılmış saha çalışmalarında insanlara hizmet vermenin, onları dinlemenin ve bunları layıkıyla yapmanın nasıl bir duygu olduğunu hissedecekler. İş yaşamında çok önemli olan bu yaşantıyı, İBB gibi çok çeşitli alanlarda hizmet veren bir kurumun bünyesinde deneyimleyerek becerilerini geliştirme şansı yakalayacaklar.

Programın ilerleyen aşamalarında iş dünyasının önde gelen kurumlarıyla bir araya gelerek paylaşımlarda bulunacaklar. Bu buluşmalar, gençlerin ufuklarını açacak, iş yaşamında ve geleceğin dünyasında kendilerinden neler beklendiğini görmelerini sağlayacak.

Programın son aşamasında ise edindikleri bilgi ve becerileri uygulamaya aktarabilecekleri bir proje üretim sürecini deneyimleyecekler. Gelişim Kampı adını verdiğimiz bu etkinlikte tasarım odaklı düşünce ve proje yönetimine dair eğitimler alarak gruplar halinde bir fikir üzerine çalışacak ve çözümler geliştirecekler.

Her aşamasının titizlikle kurgulandığı İBB Genç Yetenek Gelişim Programı, 2021 yılında yetenek gelişimi alanında dünyaca otorite kabul edilen Association for Talent Development (ATD) tarafından en iyi gelişim programı ödülüne layık görüldü.

 

Bu yıl üçüncüsü yapılacak programa şimdiye kadar ne kadar katılım sağlandı?

Programa bu zamana kadar İBB, Bağlı Kurumlar (İETT, İSKİ) ve 28 İştirak Şirketimizden toplamda 1500 Genç Yetenek katılım sağladı ve programı başarıyla tamamladı.

 

Genç Yetenek Gelişim Programı sizce gençlere ne gibi faydalar sağlayabilir?

Her şeyden önce bu program vasıtasıyla gençlerimiz potansiyellerinin farkına varacaklar. İmkan tanındığında ve onlar için yatırım yapıldığında, sahip oldukları dinamizm ve enerjiyi hem kendileri hem de toplum faydasına etkili bir biçimde kullanabildiklerini hissedecekler.

Bu programı tamamlayan İstanbullu gençler; daha çok empati kuran, çevresine karşı daha duyarlı, hak ederek hak kazanmanın gerekliliğine inanan, emek veren, gelişime odaklanan, dünyayı takip eden, çok yönlü bakabilen ve yenilikçi fikirler üreterek aksiyona geçen bireyler olacaklar.

Hepimizi başarıya götürecek unsurlar yüksek bilgi ve beceri, ulaşılabilir olmak ve tutkuyla çalışmak.

 

Genç Yetenek Gelişim Programı'na katılmak isteyen gençler ne şekilde başvurabilir?

Genç Yetenek Gelişim Programı Kariyer İBB üzerinden başvuruya açılacak. 25 Haziran’da başvuruları toplamaya başladık. 9 Temmuz’a kadar ilgili kriterleri karşılayan tüm gençlerimiz programa başvurabilirler.

 

Siz Genç Yetenek Gelişim Programı'nın yöneticisi olarak programa dair neler söylemek istersiniz?

Çağı yakalamak zorundayız. Bu konuda eğitim çok önemli. Meslek eğitiminiz bitti; yaşama atıldınız. Şimdi biz, sizi hak ettiğiniz yerlerde görmek istiyoruz. Yarının yöneticileri olarak en üst makamlara hem bilgi hem de beceri açısından hazır olmanızı önemsiyoruz. Oralara ulaşmanızı istiyoruz. Bu rekabeti, tümüyle akılla, bilimle yönetmek istiyoruz. Birbirinizi dinlemenizi, birbirinizi anlamanızı, fikirlerinizi beyan etmenizi istiyoruz. Özgün ve özgür bireyler olmanızı istiyoruz. Tahakküm altında, fikirlerinizin zincirlendiği hiçbir ortam istemiyoruz. Gelişime açık, sahada yaşadığınız şehirle ilgili her olaya ilgili olmanızı istiyoruz. Bu duygularla hareket ettiğinizde, göreceksiniz başarılar peşi sıra gelecek.

Lütfen daha çok sokakta olun, daha çok dinleyin, meraklı olun, daha çok araştırın, güzel örnekleri getirin, daha çok okuyun, daha çok anlatın, İstanbul’u daha çok yaşayın…

Gençlerimizi geleceğe hazırlamaya ve gelişimlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Genç Yetenek İstanbul Programı hepimize hayırlı olsun, İyi ki varsınız, iyi ki GENÇLİĞİMİZ VAR…

Şimdi geleceğe daha da güçlü hazırlanma zamanı. Unutmayın! #birliktebasaracagiz!


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)