adscode
adscode

“Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması” başvuruları başladı

Eğitim ve sağlık alanında yenilikçi projelerin yarışacağı toplam 100.000 TL ödüllü “Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması” başvuruları başladı

“Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması” başvuruları başladı
Etkinlikler

“Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması” ile eğitim ve sağlık alanındaki yapay zekâ projeleri desteklenecek. Başvuruların 15 Nisan 2020’ye kadar devam edeceği yarışmada, kazanan projelere 100.000 TL ödül verilecek.’

Toplumsal hizmet sunmak ve dünya çapında iyi niyet ve barışı ilerletmek amacıyla iş insanlarını ve profesyonel liderleri bir araya getiren ve 1982 yılından bu yana kesintisiz olarak faaliyetlerine devam eden Ataköy Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary'nin 6 odak noktası arasında yer alan "Temel Eğitim ve Okuryazarlık" ve "Hastalıklardan Korunma ve Tedavi Yöntemleri" ana başlıklarından esinlenerek "Eğitim" ve "Sağlık" olarak belirlenen iki ayrı temada yapay zekâ kullanılarak hazırlanan projelerin desteklenmesi ve bu konuda bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi hedefiyle “Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması”nı düzenliyor.

Yarışmacılara eğitim ve mentörlük desteği sağlanacağı bu yarışma ile Uluslararası Rotary'nin Yönetim Kurulu’nda görev alan ilk Türk Rotaryeni olan ve yakın zamanda ebediyete uğurlanan Örsçelik Balkan’ın profesyonel hayatı boyunca bilim ve inovasyonu destekleyen ruhu da yaşatılmaya çalışılacaktır.

‘Eğitim ve sağlık alanında yapay zekâ uygulamalarını yaygınlaştırmak hedefiyle düzenlenen ilk yarışmalardan birisi olan “Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması” kapsamında inovatif projelerin geliştirilmesi ve desteklenmesi amaçlanmaktadır.’

Sağlık ve eğitim alanında ülkemizde yapay zekâ kullanımını geliştirmeyi hedefleyen “Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması” finale kalan projelerin yetkinliğini yarışma süresince çeşitli eğitim ve mentörlük destekleri ile artıracak. Böylelikle yarışma, yapay zekâ projelerinin hayata geçirilmesi için uygun ortamı hazırlarken, projelerin ulusal ve uluslararası girişim ekosistemine katılması için önemli bir rol oynayacak. Bu amaçla, projelerin yatırım derinliğinin artırılması, bilgi üreten, katma değeri yüksek olgun girişimler haline gelmesi ve yarışma akabinde bir sonraki aşamaya geçmesi için desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Katılımcıların tek kazanımı para ödülü olmayacak, aynı zamanda kendilerini ve projelerini geliştirebilmeleri için bir dizi eğitim ve mentörlük desteğini ücretsiz olarak alacaklar. Bunun haricinde kazanan katılımcılara projelerini ticarileştirebilmeleri için çeşitli fırsatlar sunulacak.

Final değerlendirmesine kadar olan süreçte yarışmacılara projelerini ve kendilerini geliştirmeleri için çeşitli başlıklarda eğitimlerin ve mentörlük desteğinin Ataköy Rotary 27.02.2020-REV01 2 Kulübü tarafından ücretsiz olarak verileceği bu yarışmada, her iki temada da ilk üçe giren katılımcılar sırasıyla 25.000 TL, 15.000 TL ve 10.000 TL para ödülü ile ödüllendirilecek.

Sağlık veya eğitim ile ilgili bir soruna odaklanan, yapay zekâ kullanılarak yenilikçi ve teknoloji tabanlı çözümler getiren ve en az demo veya prototip sunabilecek başvuruların kabul edileceği bu yarışmanın son başvuru tarihi 15 Nisan 2020 olarak belirlenmiştir. Yarışma ile ilgili bütün detaylara “www.yapayzekayarismasi.com” isimli internet sitesi üzerinden ulaşılabilmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)