adscode
adscode

ÖSYM duyurdu! ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

ÖSYM duyurdu! ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Sınavlar
Güncelleme : 05-Dec-18 14:24

Binlerce adayın merak içinde beklediği ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi ÖSYM adaylara duyurdu. Peki ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

18 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen ALES/3 sınavının ardından adaylar heyecanla sınav sonuçlarını bekliyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınav sonuçları ÖSYM işlem takvimine göre 20 Aralık'ta adayların erişimine açılacak. Adaylar, sonuçlar açıklandığı andan itibaren sonuc.ösym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek.

 

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır:

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Ağırlıklı puanlar hesaplandıktan sonra bu puanlar, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)