adscode
adscode

ÖSYM: YGS Sorularını Niye Açıklamadık

ÖSYM dün yaptığı duyuruda soruları niye açıklamadığına açıklık getirdi ama hiç inandırıcı değil.

ÖSYM: YGS Sorularını Niye Açıklamadık
Eğitim
İşte o açıklama:
ÖSYM Yönetim Kurulu 2014-Yükseköğretime Geçiş Sınavında  sorulan soruların  sadece % 20’sinin yayınlanmasını kararlaştırmıştır. Bunun nedeni kesinlikle şeffaflık ilkesinden vaz geçmek değildir.

ÖSYM tarihinde hiç bir zaman son 3 yıl içinde olduğu kadar şeffaf olmadığını kamuoyunun dikkatine özellikle sunarız. Her aday sınavda kullandığı kedisine ait cevap kağıdının taranmış bir kopyasını ve kendisine ait cevap anahtarını sınav sonuçları açıklandıktan sonra görebilmektedir.

Puan hesaplanması sırasında kendisine verilen kitapçığın cevap anahtarının kullanılıp kullanılmadığını kontrol edebilmektedir. Bu kapsamda her hangi bir sınırlama bulunmamaktadır. ÖSYM’nin soru geliştirmede güçlük çektiği iddiası ile soruları tekrar sormak için yayınlamadığı düşüncesi asılsız ve doğru değildir. Tüm dünyada ölçme sistemlerinin en önemli özelliği ölçme kalitesidir. Soruların yayınlanmaması kararının arkasındaki nedenlerle ilgili olarak aşağıdaki hususları kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunmak istiyoruz.

Sonuçlarla ilgili anlık ayrıntıları www.egitimajansi.com’da bulabilirsiniz.Genel ayrıntıları ise önümüzdeki günlerde Milliyet’e paylaşmaya devam edeceğiz…

 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)