adscode
adscode

ÖSYM yine çok üzdü!

Mini minnacık hatalar ya da gecikmeler yüzünden eğer gençlerin hayatı zehir ediliyorsa, devasa hatalar yapan ÖSYM’nin kapısına çoktan kilit vurulmalıydı! ÖSYM, dün yine, binlerce aileyi perişan etti...…

ÖSYM yine çok üzdü!
Milliyet Diyalog
Görünen o ki, ÖSYM de, MEB gibi, herkesin ağzına bir parmak bal çalacak!

Ama böylesi sıralama sınavlarında başarı ne kadar yükselirse yükselsin, adayların çok önemli bir bölümü yine açıkta kalacak. Dün akşama kadarki değerlendirmeler, Matematik, Fizik ve biraz da Tarih soruları dışında, adayların çok zorlamadığı yönünde. Ama asıl izlenimler, hafta içerisinde netleşecektir.

İki milyonu aşkın adayın yarıştığı YGS’de en büyük sıkıntı, 9.45 kuralında yaşandı. Bu yüzden pek çok aday sınava giremedi. Çocuklarına ya da arkadaşlarına eşlik eden refakatçiler de dün eziyet çekti. Yağmur nedeniyle, kapı önünde saatlerce zor saatler yaşadılar.

Birkaç kurum dışında, neredeyse hiçbir öğretim kurumu, velileri rahat ettirecek bir ortam sağlamadı. Oysa onlar, o kurumların misafiriydi ve saygınlık yaratmak için daha güzel bir fırsat olamazdı!.. Soruların içeriği, zorluk derecesi, yanlış olup olmadığı ve en önemlisi de genel başarı ortalaması yönünde ilk değerlendirmeler, yine çok dikkatli yapıldı.

Şu an için yanlış yok denildi ama hele bir sorular herkes tarafından görülsün, son söz ancak o zaman söylenir. Önceki yıllarda da, ÖSYM, dershane ve büyük okul zincirlerinin, yanlış yok dediği sınavlarda, çok sayıda iptaller gerçekleşmişti! Genel kanı, Matematik problemlerinin zor olduğu yönünde.

Belli ki, bu yıl, adayları en fazla zorlayan ve ayırt edecek test, Matematik olacak. Fizik sorularının zor olduğu yönündeki değerlendirme de, sınav sonrasında pek çok aday tarafından dile getirildi. Peki ya diğer testler? Türkçe’de zorlanan yok gibi! Dikkat gerektiren sorularda, adaylar, temkinli ve hazırlıklı oldukları için tuzağa düşmediler. Hemen hemen her yılın en düşük ortalamaya sahip olan Fen Bilimleri’nde ise şimdilik itirazlar yok. Bakalım bugün ve yarın nasıl bir tablo ile karşılaşacağız!

Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz... Bu arada, sınav başlamadan, sınav salonunda olmasına rağmen, sınava alınmayan adaylara sabır diliyoruz. ÖSYM’nin “attığı kazık” ömür boyu unutulmasa da, bir yıl çok çabuk geçecektir. Ne olur sabırlı olun, hayatınızı zehir etmeyin!..


MİLLİYET

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)