adscode
adscode

ÖSYM'den Adaylara 'Sehven Kontenjan' Uyarısı

ÖSYM bazı tıp fakülteleri için bildirilen ek yerleştirme tercih tablolarında sehven kontenjan uyarısında bulundu. Adaylar başvuru süresi boyunca tercihlerini değiştirecebilecekler.

ÖSYM'den Adaylara 'Sehven Kontenjan' Uyarısı
ÖSYM

ÖSYM Başkanlığı, 2014 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ek yerleştirmeleri için tercih yapan/tercih yapmak isteyen adayları uyardı.

ÖSYM'den yapılan uyarı duyurusunda, "2 Nisan 2015 tarihinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanan 2014-YDUS Ek Yerleştirme Tercih Tablolarında yer alan, Erciyes Üniversitesinin sehven kontenjan bildirdiği 103511206 kodlu Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Tıbbi Onkoloji uzmanlık alanı Tablo-2'den; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin sehven kontenjan bildirdiği 105781027 kodlu İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Uzmanlık Eğitimi Programı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım uzmanlık alanı ile Sağlık Bakanlığı'nın sehven kontenjan bildirdiği 105791029 kodlu İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Uzmanlık Eğitimi Programı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım uzmanlık alanı Tablo-5'ten çıkarılmıştır. Bu uzmanlık alanlarına ek yerleştirme yapılmayacağı için bu alanları tercih eden adayların ilgili tercihleri geçersiz olacaktır" ifadeleri yer aldı.

Devamında ise "Tablo-2 ve Tablo-5 yeni haliyle ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır. Bu değişiklik nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Adayların tercihlerini yaparken tablolarda yapılan düzenlemelere dikkat etmeleri gerekmektedir denildi.

CNNTürk


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)