adscode
adscode

ÖSYM'den 'Puanı buhar oldu' haberi için açıklama

"Orijinal sonuç belgelerinde tahrifat yaptığı somut verilerle ortaya konan aday hakkında evrakta sahtecilik ve sınav sonuçlarını değiştirme gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur"

ÖSYM'den 'Puanı buhar oldu' haberi için açıklama
Eğitim
ÖSYM, LYS’de aldığı 487 puanlık başarısıyla plaket ve altınla ödüllendirilen İzmirli Eda Nur Çelik’in, 1 ay sonra puanının sıfırlanmasıyla ortada kaldığı haberleriyle ilgili açıklama yaptı. İnceleme sonucunda öğrencinin sınav sonucunda bir değişikliğin olmadığı, evrakta sahtecilik yapan öğrenci hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?
İddiaya göre, Eda Nur Çelik, LYS’den 487 puan alarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü yüzde 100 burslu kazandı. Daha sonra ÖSYM’nin sitesine giren Çelik, YGS’den aldığı 468 puanının 298’e, LYS’den aldığı 487 puanının ise sıfıra düştüğünü gördü. Konuyla ilgili ÖSYM’ye dilekçe veren baba Mehmet Ali Çelik, dava açarak durumun düzeltilmesini istedi.

‘4 YILLIK BİR BÖLÜM KAZANMADI’
ÖSYM, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “2016 ÖSYS adayı Eda Nur Çelik 13 Mart 2016 tarihinde yapılan 2016 YGS sınavına girmiş ve en iyi derecesi olan YGS-5 puan türünde 300,97913 puan alarak 313 bin 30’uncu olmuştur. Aday iddia ettiği gibi 4 yıl eğitim veren bir bölümü tercih etmiş ve yerleştirilmiş değildir. ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi Log kayıtları titizlikle incelenmiş ve iddiaların aksine hiçbir değişikliğin olmadığı tespit edilmiştir. Orijinal sonuç belgelerinde tahrifat yaptığı somut verilerle ortaya konan aday hakkında evrakta sahtecilik ve sınav sonuçlarını değiştirme gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

"BÜTÜN SINAV NOTLARI İNCELENSİN"
Eda Nur Çelik’in babası Mehmet Ali Çelik, evrakta sahtecilik yapmadıklarını savundu. Çelik, “Biz neden devletin evrakında ve sitesinde sahtecilik yapalım. Neden devletle karşı karşıya gelelim. Kızımın bütün sınav notları ve belgeleri incelensin. Gerçek ortaya çıksın” ifadesini kullandı.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)