adscode
adscode

ÖSYM'nin ambarları sanal çıktı!

Sayıştay, ÖSYM Başkanlığı denetim raporunda, 'Sayıştay Başkanlığı'na bildirilmesine rağmen harcama birimlerine ait bazı ambarların hiç olmadığı görülmüştür' ifadesi yer aldı.

ÖSYM'nin ambarları sanal çıktı!
ÖSYM
Soruların çalınması başta olmak üzere skandallarla Türkiye gündeminden düşmeyen ÖSYM’nin Sayıştay’a bildirdiği ambarların gerçekte olmadığı ortaya çıktı! Sayıştay, “ambar sorununun çözülmesi için tedbir alınacak” diyen ÖSYM’den, “ambarların açık adresi ve sorumlu kişileri” tespit ederek bildirmesini istedi. Sayıştay, sınav koordinatörlüklerinin gelir ve giderlerinin bütçe dışı bırakıldığı ve denetiminin yapılmadığı tespitini de yaptı. 
Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, Sayıştay, ÖSYM Başkanlığı denetim raporunda, “Sayıştay Başkanlığı’na bildirilmesine rağmen harcama birimlerine ait bazı ambarların hiç olmadığı ya da fiziki durum itibariyle taşınırların muhafazası için uygun olmadığı ve bazı harcama birimleri için ise ambarlardan sorumlu taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin hiç tespit edilmediği görülmüştür” ifadelerine yer verdi. 

ÖSYM’DEN SAVUNMA!

ÖSYM Başkanlığı ise Sayıştay’a verdiği yanıtta 11 müstakil hizmet birimi tahsis edilen kurumda, her harcama birimine ödenek tahsis edildiğini, Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi görevlendirildiğini belirtti. ÖSYM, itiraf niteliğindeki savunmasında, “Ancak bazı harcama birimleri ödenekleri ile orantılı taşınır giriş-çıkışlarının çok az olması sebebiyle ambar niteliğinde bir odaya ihtiyaç duymamaktadır. Bütçe büyüklüğü olan harcama birimlerinde ise fiziki alanların yetersizliği sebebiyle ambar temini hususunda sorunlar yaşanmaktadır” dedi.
Sayıştay ise ÖSYM’ye, harcama birimlerini ve bunlara bağlı ambarların açık adreslerini, kod numaralarını ve bu ambarlardan sorumlu taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin ad ve unvanlarının tespit edilerek kendilerine bildirilmesini istedi. Sayıştay, konuyu izlemede olduklarını da raporuna ekledi.
Sayıştay raporunda ayrıca, sınav koordinatörlüklerinin gelir ve giderlerinin bütçe dışı bırakıldığı ve denetiminin yapılmadığı tespiti de yer aldı. 

DENETİMSİZ HARCAMA

ÖSYM, bu konuda sadece yönetmelik hükmünü tekrar etmekle yetinirken Sayıştay, “kanundaki hükümler yok sayılarak yönetmelik ile sınav koordinatörlüklerine gelir toplama yetkisi tanınmış, Sayıştay denetiminin dışında kamu kaynağı toplanıp harcanmasına neden olunmuştur. Gelirler, harcama yetkilisinin kontrolü dışında harcanmıştır. Böylelikle sınav koordinatörlüklerince toplanan gelirlerin ve buradan yapılan giderlerin mali tablolara yansıtılmaması sonucu mali tabloların gerçeği tam yansıtmadığı değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi. (Milliyet)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)