adscode
adscode

Otel konforundaki kız yurdu model oldu

Niğde'de Kredi Yurtlar Kurumu'nun yap-kirala sistemiyle İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen otel konforundaki 4 bin öğrenci kapasiteli yurt kampüsü projesi yurt sorununun çözümü için model oluyor.

Otel konforundaki kız yurdu model oldu
Eğitim
Niğde'de Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yap-kirala sistemiyle İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen otel konforundaki 4 bin öğrenci kapasiteli yurt kampüsü projesi, yurt sorununun çözümü için diğer kentlere model oluyor.

Niğde Üniversitesi (NÜ) yerleşkesinde 72 bin metrekarelik alanda 120 milyon lira maliyetle inşa edilen yurt kampüste, 7 kattan oluşan 4 blok, sosyal tesis ve danışma binası bulunuyor.

Odaları 2+1 şeklinde bazalı yatak sistemli olarak tasarlanan yurt, çalışma odası ve banyo, giysi dolabı, buzdolabı, katlarda etüt salonu ve mescidiyle öğrencilere otel konforunda barınma imkanı sunuyor. 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa Niğde'de uygulanan KYK Genel Müdürlüğü'nün yap-kirala sistemiyle İl Özel İdaresince yaptırılan yurt kompleksinin 8 ay gibi kısa sürede tamamlandığını bildirdi.

 "Türkiye'ye örnek gösterildi"

​2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrencilerin yurtlarda ikamet etmeye başladığını dile getiren Kılıç, bu yıl ilk kez öğrencilerin barınma sorunu yaşamadıklarını, kentteki 3 bin 600 olan yatak yurt kapasitesini 8 ay gibi kısa sürede 7 bin 600'e çıkardıklarını kaydetti.

"KYK yurdu olduğuna inanamadım"

Yurtta barınan öğrencilerden Büşra Öztürk, önce KYK yurdunda kalmak istemediğini ancak yurdu gördüğünde fikrinin değiştiğini ifade etti.

Yurt imkanlarından son derece memnun olduklarını dile getiren Öztürk, "Yataklarımız baza sistemli, buzdolabımız var, her şey dört dörtlük. Özel yurtlarda olan imkanlardan daha yüksek imkanımız var" diye konuştu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)