adscode
adscode

Otizmli çocuklara spor eğitimi

Karşıyaka Belediyesi, otizmli çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sunmak ve sosyal yaşama adaptasyonlarını sağlamak için spor kursu açtı. 4-12 yaş arasındaki onlarca otizmli çocuk, bu kurslara…

Otizmli çocuklara spor eğitimi
Eğitim
Otizmli çocuklar için başlatılan kurslar haftada bir gün, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Alanında uzman iki spor hocasının eşliğinde spor faaliyetlerine katılacak olan onlarca otizmli çocuk; atletizm, basketbol, fiziki kondisyon çalışmaları, yüzme ve masa tenisi branşlarında eğitim görecek. Çalışmalar, 2 Nisan Otizm Günü'nden itibaren Otizm Derneği (ODER) işbirliği ile sürdürülecek. Aileler, 324 73 63 ve 367 00 60 numaralı telefonlardan bilgi alabilecek.

"AMAÇ TOPLUMA KAZANDIRMAK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Otizm, günümüzde her 68 çocuktan birinde görülmektedir. Doğumla birlikte ortaya çıkan otizmin, bugün için tam olarak tedavi yönteminin olmaması da bizlerin elini kolunu bağlamaktadır. Bu olumsuz durumu lehimize çevirebilmek ve otizmli çocuklarımızın özel eğitimlerle toplumsal yaşama kazandırılmalarını sağlamak son derece önemli. Bu nedenle spor kurslarımızı önemsiyor ve aileleri davet ediyoruz" dedi.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)