adscode
adscode

​OTOMOTİVDE YEDEK PARÇA TEDARİKİ

Otomobillerin satışı sonrası yapılan servis hizmetlerinde yedek parça tedariki hızlı ve güvenilir olmalı.

​OTOMOTİVDE YEDEK PARÇA TEDARİKİ
Türkiye'den Haberler

Otomobillerin satışı sonrası yapılan servis hizmetlerinde yedek parça tedariki hızlı ve güvenilir olmalı. Aksi takdirde girişilen bir tedarik gecikirse müşterilerin talebinin karşılanmamasına yol açabilir. Ayrıca, yapılan sipariş sonrası müşteriye ulaşan her yedek parçanın istenilen formasyonlara ulaşması gerekiyor. Bu iki durum gerçekleştiğinde toplam kalite yönetimi kapsamında müşteri tatmini ortaya çıkacaktır. 
Fakat görülen o ki yedek parça alanındaki ürün çeşitliliği ve müşteri talebinin değişerek karmaşık hale gelmesi tedarik öncesi planlamayı ve akabindeki uygulamaları zora sokmaktadır. Ancak bunu başarmış firmalara rastlamak zor değil. Bu konudaki başarının temel anahtarı biraz da esnek modellerinin uygulamasından geçmektedir.

Düşünün ki yedek parçayı istiyorsunuz uzaklığa göre en kısa zamanda size ulaştırılabiliyor. Önceki yıllarda her şey kağıt üzerinde oluyordu. Son yıllarda elektronik ticaretin gelişim sağlaması ile bütün işlemler bilgisayar ağlarında yapılmaktadır.

Örneğin; https://www.yedekparcatr.com/   ya da yedekparcatr.com adreslerine cepten, tabletten ve bilgisayardan ulaşıyorsun ve tüm taleplerini elektronik ortamda yapıyorsun ve en kısa zamanda kapına ulaşıyor.

Yedek parça tedarik ve temininde stok yönetimi önemli hale gelmiştir. Yedek parça stokları hem talep yapılarının tespit edilmesinde hem de sürelerin ve kullanım miktarların karışık olması ihtiyaçtan daha fazla depolanmaya neden olabilmektedir. Yedek parça stokları rekabet alanındaki önemli parametrelerden biri haline gelmiştir.

Günümüzde otomotiv yedek parça stokları için çeşitli modeller kullanılmaktadır. Stok kontrolünün amacı, stoğu kullananlara en iyi şekilde hizmet sunabilmektedir. Elbette bunun da bir maliyeti var ve bunun en düşük seviyede olması gerekir. Çünkü muhasebe açısından konuyu değerlendirdiğimizde stok bulundurmak aynı zamanda toplam maliyeti de artırır.

Uygulanabilecek çeşitli stok modelleri ile miktarın tespit edilmesinde, siparişlerin zamanının belirlenmesinde önemli bir hal almaktadır. Stok kontrolünün gerçekçi bir biçimde yapılması veya yapılamaması oluşturacağı yarar ve zararlar stok kontrolünün önemini ortaya koymaktadır.

Çünkü yedek parça stoğu firmalar açısından likiditesi en düşük varlık olarak gözükmektedir. Stoklara yapılacak yatırımlar firmanın yapısına uygun olacak şekilde bir politika doğrultusunda yapılmalıdır.
Dolayısıyla yedek parça işi ile iştigal olan firmaların stok kontrolündeki başarı aynı zamanda üretim ve pazarlama bölümünün de başarısıdır. Bu da dolayısıyla oto yedek parça firmasının başarısıdır. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)