adscode
adscode

Oyunla Eğitim İçin Web Sitesi Kuruldu

Bilgisayarın günlük hayatta kullanımının hızla artması eğitimcileri de öğrenme sürecinde bilgisayar oyunlarını kullanmaya yönlendirdi.

Oyunla Eğitim İçin Web Sitesi Kuruldu
Özel Eğitim
Bilgisayarın günlük hayatta  kullanımının hızla artması eğitimcileri de öğrenme sürecinde bilgisayar  oyunlarını kullanmaya yönlendirdi.
 
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Uluslararası Projeler  Koordinatörü Rukiye Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yenilikçi öğretim  metotlarının eğitimde kullanılması için çalışmalarının son dönemlerde artarak  devam ettiğini, öğrencilerin eğlenceli bir şekilde öğrenmelerinin gerçekleşmesi  için bunun önemli olduğunu söyledi.
 
Bilgisayar oyunlarının eğitim ve öğretimde kullanılması amacıyla SCOGATT  (Serious Computer Games As A Teaching Tool) adı verilen, İngiltere, Hollanda,  İtalya, İsveç, Bulgaristan, Litvanya ve Türkiye ortaklı bir Avrupa Birliği  Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi yürüttüklerini ifade eden Peker,  projeyle mesleki eğitime uygun bilgisayar oyunlarının tespit edildiğini  kaydetti.
 
Daha sonra bir veritabanı oluşturulduğunu anlatan Peker, aynı zamanda  Hollanda ve Almanya’da en iyi eğitim oyunu ödülünü alan Engercities adlı oyunun  da Türkçeye çevrildiğini belirtti.
 
Oyunların paylaşılması amacıyla ”www.scogatt.eu” adlı bir web sitesi  kurulduğunu dile getiren Peker, Engercities adlı oyunun da bu siteye yüklendiğini  ve ilgililerin bu siteden oyuna ulaşabileceklerini söyledi.
 
Proje ortağı 6 ülkedeki eğitim amaçlı oyunların buraya yükleyeceğini  kaydeden Peker, bu platformda oyunun konusu, hangi yaş grubuna uygun olduğu,  hangi derste kullanılabileceği ve oyunlar hakkındaki diğer bilgilere yer  alacağını belirtti.
 
Bu oyunlar sayesinde yenilikçe metotların eğitimde kullanılmasının  sağlanacağını ve öğrencilerin derse karşı ilgilerinin artırılacağını kaydeden  Peker, ”Konuya ilgi duyan tüm öğretmenlerimizi bu siteyi incelemeye davet  ediyorum. Öğretmenlerimiz kendi yazdıkları oyunları da bu siteye yükleyebilir. Bu  oyunlar gerekli kontrollerin yapılmasının ardından çevrim içi olacak. Burada  oluşturulacak forumlarda öğretmenlerimiz oyunlara ilişkin sorunları tartışabilir,  yeni fikirler üretebilir” dedi.
         
Öğretmenler derse karşı ilgiyi artıracak
Bu oyunları öğretmenlerin uygun olan derslerinde kullanabileceğini  kaydeden Peker, öğretmenlerin oyunların derste nasıl kullanacağını içeren bir  rehber de hazırlandığını ifade etti.
 
Öğretmenlerin, oyunlara ilişkin güncel haberleri de projenin Facebook,  Linkedin ve Twitter sayfalarından da takip edebileceğini anlatan Peker, Aralık  ayında öğretmenlere hizmet içi eğitim verileceğini, ilgilenenlerin bir an önce  Ankara Milli Eğitimin sitesinden başvurmaları gerektiğini söyledi.AA



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)