adscode
adscode

Özel Ege üçüncü kez Türkiye birincisi

Bir bilim ve liderlik okulu olan Özel Ege Lisesi, üniversite sınavlarında üçüncü kez Türkiye özel anadolu liseleri birincisi, yedinci kez de İzmir anadolu liseleri birincisi oldu. Lise Müdürü Aylin Musluoğlu,…

Özel Ege üçüncü kez Türkiye birincisi
Okullardan Haberler
ÖSYM’nin Ekim 2017’de açıkladığı 2016 YGS ve LYS verilerine göre Özel Ege, özel anadolu liseleri arasında 2003 ve 2010 yıllarında olduğu gibi 2016 yılında da Türkiye birinciliğini elde etti. YGS’deki altı puan türünün tamamında ve LYS FM’de ise İzmir’deki resmî ve özel anadolu liseleri arasında birinci oldu.

Özel Ege’de başarının kitlesel ve sürdürülebilir bir gelenek olduğunu vurgulayan Lise Müdürü Aylin Musluoğlu, “Henüz 5 yaşındayken Özel Ege’ye adım atan minik yüreklerin her birinin farklılıklarını ortaya çıkartacak çalışmalar yapıyoruz. Biliyoruz ki merak eden çocuk öğrenir. Sanatla, sporla, eğlenceli bilim çalışmalarıyla henüz anaokulu ve ilkokul sıralarında tanışan öğrencilerimiz, ortaokula geçtiklerinde millî takımların aranan sporcuları, bir lider gibi fikrini söylemekten çekinmeyen bireyler, laboratuvardaki çalışmalarını hayata dönüştüren bilim insanları, 600 kişinin karşısında tiyatro sahneleyebilen sanatçılar oluyor. Sadece kendi memleketimiz için değil yaşadığımız dünyanın her köşesinde yaşanan sorunlar için çözümler üretiyor, yurt dışında konferanslara katılıp bildiriler sunuyorlar. Lise sıralarındayken özgün makaleler yazıyor, analitik düşünceyi özümsemiş bireyler olarak TÜBİTAK bilim olimpiyatlarında ve proje çalışmalarında Bilim Kurulu rehberliğinde proje hazırlıyor, hazırladıkları projelerle hem ulusal çapta, hem de dünyanın en saygın akademik ortamlarında ödüller alıyorlar. Katıldıkları mutfak kulübünde yemek pişiriyor, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde başkalarının hayatlarına dokunuyorlar. Kısacası yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları tüm donanımı kazanıyorlar. Cumhuriyetin değerlerine sonuna kadar bağlı gençlerimiz bu koskoca 13 yılın ardından yükseköğrenim yaşamlarına geçerken yalnızca başarılı değil ‘iyi’ bir okuldan mezun olan ‘iyi’ bir insan olmanın gururunu yaşıyorlar.” dedi.

SAYILARLA ÖZEL EGE LİSESİ

Son 7 yılın üniversite sınavlarında İzmir anadolu liseleri birincisi oldu. Resmî ve özel tüm anadolu liseleri arasında 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında birincilik geleneğini sürdürdü.

Özel anadolu liseleri arasında 2003 ve 2010 yıllarında Türkiye birincisi oldu; resmî ve özel toplam 1.111 anadolu lisesi arasında 2010 yılında Türkiye ikinciliğini elde etti.

2016 yılında 744 okul arasında YGS-3’te Türkiye özel anadolu liseleri birincisi, YGS’nin diğer puan türlerinde ise ikinci oldu.

YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6’da İzmir’deki resmî ve özel 124 anadolu lisesi ve LYS-FM’de İzmir’deki resmî ve özel 123 anadolu lisesi arasında İzmir birinciliğini bırakmadı.

Türkiye anadolu liseleri arasında 6 puan türünde de 2.340 okul arasından ilk 15’e giren tek İzmir okulu oldu.

LYS-FM’de 739 okul arasından Türkiye özel anadolu liseleri ikincisi,

LYS-FM’de 2.338 okul arasından Türkiye anadolu liseleri sekizincisi,

YGS derslerinde Türkiye’deki 744 özel anadolu lisesi arasında türkçede ikinci, temel matematikte üçüncü, fen bilimlerinde ve sosyal bilimlerde dördüncü,

LYS derslerinde Türkiye’deki 739 özel anadolu lisesi arasında matematikte ve geometride birinci, felsefe ve dinde ikinci, edebiyatta dördüncü, tarihte beşinci, fizik, kimya ve coğrafyada altıncı, biyolojide yedinci oldu.

2009 yılı ve sonrasında mezunlarının yerleştiği ilk 6 üniversite arasında ODTÜ, İTÜ, İ.D. Bilkent Üniversitesi, Ege Üniversitesi (%49’u tıp fakültesi olmak üzere), Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi yer aldı.

Mezunlarının en çok tercih ettiği ilk 6 bölüm tıp, endüstri mühendisliği, hukuk, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve mimarlık olarak sıralandı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)