adscode
adscode

Özel Eğitim Kurslarının Oyununa Gelmeyin

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, sadece tek dal için yetki belgesi olan özel eğitim kurslarının halen birden fazla ders veriyorlarmış gibi kayıt yapmalarının öğrencileri ve aileleri…

Özel Eğitim Kurslarının Oyununa Gelmeyin
Eğitim
Daha önce açılmış olup birden fazla bilim grubunda faaliyet gösteren özel öğretim kursları 1 Ağustos 2017’den itibaren sadece bir bilim grubunda takviye ders verebilecekk. Buna uymayan kurumlara ise ağır para ve kapatma cezası verilecek. Öğrenci ve velilerin mağdur olmaması için çok dikkatli davranması gerektiğini ifade eden Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ikazlarına rağmen özel öğretim kursları sanki biren fazla ders verebilecekmiş gibi kayıtlara devam ediyor. Çocuğuna özel öğretim kursundan takviye ders aldırmak isteyen veliler, ilgili kursun yetki belgelerini mutlaka görsün. İmzalanacak senetlerin de Türk Ticaret Kanunu’na tabi olması gerekiyor. Artık özel kurslarda bir bilim grubunda eğitim öğretim yapılabilecek. Mesela sadece İngilizce, sadece matematik, sadece fizik veya sadece coğrafya gibi. 1 Ağustos evveline kadar gördüğümüz öğrenci etüt merkezlerinin, ilkokul ve ortaokul çağı öğrencilerine hitap eden yaygın eğitim destek ünitelerinin faaliyetlerinin sonlandırılmasıdır. 1 Temmuzdan itibaren etüt merkezleri yasallığını yitirmiş durumdadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın amacı, merdiven altı eğitim ve öğretim faaliyetlerini Tevhidi Tedrisat Kanunu ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nun kendisine verdiği üst yasal yetki ile tek noktada toplamaktır” dedi.

Kanunun maksadının birtakım korsan eğitim öğretim faaliyetlerinden korunmasını sağlamak olduğunu belirten Tüfekçi, “Bakanlığımız burada bir alternatif üretti. 2014-2015 eğitim öğretim yılından bu yana her kademede okullarımızda ilkokul, ortaokul ve liselerimizin tüm türleri olmak üzere destekleme ve yetiştirme kursları oluşturuldu. Velilerimizin, devletin sunduğu bu imkanlara güvenle başvurmaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Nilüfer’deki benzeri sektörel organların fazlalığı sebebiyle haftada iki gün, anlık ihbar ya da tespite dönük baskınlarla aktif olarak saha taranmaktadır. Bu komisyonlar mülki idare başkanlığında, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye ve Emniyet temsilcileri şeklinde oluşuyor. Hızlı bir biçimde İl İdareleri Kanunu çerçevesinde valilikçe bu tür korsan hizmete devam edenler hakkında kapatma kararı çıkıyor. Kapatma kararları kaymakamlıklar marifetiyle belediyelerin zabıta ekiplerince hızla infaza geçiyor ve uygulanıyor” diye konuştu.

2014’ten bu yana Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde EBA adı verilen bir bilişim ağından öğrenci ve velilerin her türlü destek arayışına cevap verebilecek muazzam bir portal oluşturduğunu ifade eden Tüfekçi, sistemde soru bankaları ve ders üniteleri dahil her şeyin bulunduğunu vurguladı. Tüfekçi, “Vatandaşlara tavsiyemiz, müracaat ettikleri özel öğretim kurslarının yasallığına ve tek alanda kalarak faaliyete devam edip etmediklerine, çalıştırılan öğretmenlerin ya da usta öğreticilerin Milli Eğitim onaylı olup olmadıklarına dair belgeleri incelemeleri. Çünkü korsanlığını tespit ettiğimiz kurslar hakkında gereğini yapmaktan bugüne kadar hiç kaçınmadık” şeklinde konuştu.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)