adscode
adscode

Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması Kataloğu yayımlandı

1. Özel Eğitim Mater­yal ve Etkinlik Yarışması’na başvuran materyal ve etkinliklerin yer aldığı katalog yayımlandı.

Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması Kataloğu yayımlandı
MEB
Özel eğitim kurumlarındaki eğitim ve öğretimde yeni yaklaşımlar geliştirmek; özgün, işlevsel materyal ve etkinliklerle öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla 1. Özel Eğitim Mater­yal ve Etkinlik Yarışması’na başvuran materyal ve etkinliklerin yer aldığı katalog yayımlandı.

Katalogda yarışmaya başvurusu yapılan 700 ürün arasında ödül alan ya da özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacağı düşünülen ürünlerin görünür kılınması, kalıcı olması ve tüm eğitimciler tarafından bilinmesi için 120 materyal ve 48 etkinliğe yer verildi. Kataloğa alınan materyallerin her birinin adı, görseli, üretildiği malzeme türü ve kimlerin hazırladığına ilişkin bilgilerin yanı sıra ilgili olduğu yetersizlik türü, hangi ders ve beceri alanını desteklediği ve kullanılışına ait açıklamalar bulunuyor. 

Öğretmenlerin katalogdaki materyal örnekleri ışığında benzer materyalleri kendilerinin hazırlayabilmesi ve üretebilmesine yönelik ipuçları edinmesi amaçlanıyor. Ayrıca katalogda her sene düzenlenerek gelenekselleştirilmesi planlanan yarışmaya ileriki yıllarda katılımcıları özendirmek adına yarışmada dikkat çeken etkinliklerin adları, etkinliği hazırlayanların kişi ve kurum bilgileri de bulunuyor.  

 
1. Özel Eğitim Mater­yal ve Etkinlik Yarışması kataloğuna ulaşmak için tıklayınız. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)